• 05/03/2014

Waarschuwing: op 8 april gaat stekker definitief uit Windows XP

Microsoft houdt het onderhouden van zijn dertien oude besturingssysteem Windows XP voor bekeken. Bestanden overzetten kan met gratis tool, wie programma's wil overbrengen, moet betalen.

Trefwoorden: #ict, #microsoft, #parch, #pc, #PCmover, #PCmover Express, #PCmover Professional, #upgrade, #windows xp

Lees verder

Techniek

ENGINEERINGNET - Microsoft start vanaf komende zaterdag 8 maart met het waarschuwen van Windows XP-gebruikers dat het einde in zicht is.

Dit gebeurt middels een pop-upvenster waarin staat dat de ondersteuning voor het besturingssysteem per 8 april stop wordt gezet. Na deze datum hoeven computers met Windows XP niet meer te rekenen op nieuwe patches of updates.

Microsoft stopt dan met het onderhouden van het bijna dertien jaar oude besturingssysteem. Alleen Security Essentials wordt nog tot 14 juli 2015 voorzien van antimalware-updates. Wereldwijd is Windows XP nog op ongeveer 29 procent van de pc-systemen te vinden.

Mensen die nog steeds Windows XP Home of Professional draaien en regelmatig updates hebben binnengehaald krijgen de melding om hen eraan te herinneren dat 8 april de stekker eruit gaat.

Het is mogelijk de notificatie uit te schakelen. Als je dat niet doet, word je elke achtste van de maand herinnerd aan het feit dat Microsoft Windows XP niet langer ondersteunt. Het bericht bevat een link naar een speciale website met meer informatie.

Tevens komt Microsoft deze week met een gratis tool om je bestanden en instellingen van Windows XP te kopiëren naar een nieuw systeem met Windows 7, Windows 8 of Windows 8.1. Dit programma heet 'PCmover Express for Windows XP' en is ontwikkeld door Laplink. Gebruikers kunnen precies instellen wat ze naar hun nieuwe pc willen verplaatsen via het netwerk.


(bron: ZDNet, Paul Verstegen)