• 07/03/2014

Uw tevreden en innovatieve professional is een ingenieur! - invitatie

Voor de vijfde keer op rij, publiceert USG Engineering Professionals de resultaten van hun jaarlijks onderzoek bij meer dan 2.500 respondenten: ingenieurs, ingenieursstudenten én bedrijven.

Trefwoorden: #dag van de ingenieur, #ingenieursbarometer, #kathleen dupont, #USG Professionnals

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE biedt u nu reeds een voorproefje. De volledige resultaten van dit onderzoek, gebundeld in de ‘Ingenieursbarometer’, presenteert  USG Engineering Professionals  op 19 maart tijdens hun apotheose-event van 'de Dag van de Ingenieur'. Reserveer alvast uw plaats !

‘In een maatschappij die steeds meer op technologie bouwt, worden ingenieurs belangrijker’
– Kathleen Dupont, Algemeen Directeur USG Engineering & Science Professionals

Tevreden professional
Ingenieurs zijn tevreden professionals. 78% van de ondervraagde ingenieurs is tevreden met zijn of haar job. Voor de gemiddelde beroepsbevolking is dit 67%. Bij de ‘ploetermoeder’-ingenieurs, vrouwen tussen 31 en 40, ligt dat percentage zelfs nog hoger. 85% verklaart heel tevreden te zijn met haar werk.

Trots op technische kennis
Onze ingenieurs zijn trots op hun technische kennis en verwachten dat technische kennis ook in de toekomst de kerntaak van hun job zal zijn. Analytisch denken maakt niet alleen plaats voor projectmanagement, maar ook voor ‘soft skills’ zoals ‘communicatie’ en ‘team leadership’. 48% van de professionals geeft aan  vaardigheden als ‘project management’ te willen verbeteren. Ingenieursstudenten zijn dan weer het minst tevreden over hun talenkennis (48%) en onderhandeltechnieken.

Steeds meer worden van onze ingenieurs vaar­digheden zoals planning, projectbeheer, presen­tatietechnieken, team leadership en talenkennis verwacht.”
– Kathleen Dupont, Algemeen Directeur USG Engineering & Science Professionals

Innovatieve uitvindingen zullen de wereld redden
De meest innovatieve professionals van Belgische bedrijven, zijn ingenieurs. 1/3 van de ondervraagde ingenieurs heeft een uitvinding in het hoofd en 70% wil dit vermarkten.
Maar er is nog een weg af te leggen. Onze ingenieurs zijn sterk in technische kennis, maar blijven nog te vaak op de achtergrond. En de helft van Belgische bedrijven is niet vertrouwd met nieuwe ontwikkelingen zoals crowdsourcing en crowdfunding.

Belgische bedrijven: ga slim om met uw talent! Laat uw ingenieur taken doen waar hij of zij een passie voor heeft en waar hij goed in is én maak plaats voor innovatie.

Ingenieurs: kom naar buiten! Zet uw uitvinding in de kijker en vermarkt die!

Ingenieursshow
USG Engineering Professionals zet op 19 maart enkele recente uitvindingen in de kijker en presenteert u resultaten van haar 5e onderzoek.

Nieuwsgierig naar wat ingenieurs de voorbije jaren verwezenlijkt hebben?
Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de onderzoeksresultaten van de Ingenieursbarometer? Of misschien heeft u gewoonweg zin in een toffe avond met gelijkgezinden en een heuse ingenieursshow?

Reserveer dan nu uw plaats via http://www.usgprofessionals.be/dagvandeingenieur2014

Voor meer info:
Facebook: usgengineeringbe
Twitter: @usgengineerbe of #proudtobe


Voor meer informatie:
USG Engineering Professionals
Britselei 80 - B-2000 Antwerpen
+32 (0)496 126 047
www.usgprofessonials.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
USG Professionals


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.