• 11/03/2014

Elektrotechnische WSCAD vindt nieuwe Benelux-distributeur in ATS

Duitse leverancier van elektrotechnische ontwerpsoftware stelt ATS Applied Tech Systems aan als verdeler voor Benelux-landen.

Trefwoorden: #ats, #elektrotechniek, #ict, #ige-xao, #ontwerp, #ontwerpsoftware, #software, #solidworks, #wscad

Lees verder

Techniek

( Foto: ATS )

ENGINEERINGNET – Het Duitse WSCAD electronic GmbH ontwikkelt ontwerpsoftware voor elektrotechnische toepassingen, waaronder schema's voor elektrische bedrading, cabinet-planning, elektrische installaties en gebouwautomatisering.

ATS Applied Tech Systems - met hoofdkantoor in het Nederlandse Dalfsen en dat ook een vestiging in het Belgische Wemmel - meldt nu een 'strategische alliantie' met WSCAD aangegaan te zijn.

In de praktijk betekent dit dat ATS verdeler wordt van alle software en dat het tevens zal instaan voor de nodige technische support en opleidingen. Of het om een overeenkomst op exclusieve basis gaat, is niet meteen duidelijk.

Rob Valent, Managing Director van ATS: “Dit partnerschap maakt het onze klanten mogelijk om productverkoop, support services en training in het Nederlands te krijgen."


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
WSCAD is één van het handvol gespecialiseerde leveranciers dat elektrotechnische ontwerpsoftware aanbiedt op de Nederlandse en Belgische markt. Andere zijn bijvoorbeeld IGE-XAO (bekend van het vroegere CADdy++, thans SEE Electrical) en SolidWorks. Ook IGE-XAO sloot onlangs nog een nieuw distributiecontract af, in dit geval met Digitron electronics in Broek op Langedijk.