• 12/03/2014

Plantenmelk-systeem van Nevat wint Made in Holland Award 2014

Brancheorganisatie Nevat wint met Plantenmelk-systeem 'Made in Holland Award 2014'. Dat is bekendgemaakt aan het eind van de eerste beursdag van ESEF en Techni-Show.

Trefwoorden: #award, #cellro, #e2m, #esef, #flora fluids, #Made in Holland, #medisch, #nevat, #onderzoek, #plantenmelk, #research, #techni-show, #wila, #xcelerate

Lees verder

research

( Foto: Nevat, Holland Initiative )

ENGINEERINGNET.NL - Het Plantenmelk-systeem van de Nevat, de brancheorganisatie voor toeleveranciers, is als winnaar uit de bus gekomen van de 'Made in Holland Award 2014'.

Met deze Nederlandse technologie kunnen bestanddelen voor geneesmiddelen uit planten worden geëxtraheerd. De technologie wordt nu binnen het bedrijf Flora Fluids verder doorontwikkeld.

De Nevat heeft het initiatief genomen om een consortium op te richten dat de ElectroHydroDynamic Atomization technologie van de TU Delft gaat vercommercialiseren.

Een terechte laureaat, stelt de jury: "Uniek aan deze technologie is dat de bestanddelen uit planten kunnen worden ‘geoogst’ zonder dat de plant daardoor het loodje legt."

"Het project is een treffend voorbeeld van een samenwerking met een duidelijke rolverdeling tussen wetenschappelijk onderwijs, onderzoeksinstellingen en bedrijfsleven, waarbij ook de financiering niet is vergeten.”

De jury wist naast de unieke samenwerking in de totale keten ook de combinatie van landbouw en techniek als typisch Nederlands te waarderen.

De andere genomineerden voor de Made in Holland Award waren Cellro met de Xcelerate automatiseringscel voor verspanende bedrijven en het E2M-systeem van Wila.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Uit de inzendingen voor de ESEF Awards en de Techni-Show Innovatie Awards kiest de jury de winnaar van de Made in Holland Award. Hierbij beoordeelt de jury inzendingen op zowel de ondernemers drive, de promotiewaarde voor de maakindustrie in Nederland en het export- en business potential.