• 14/03/2014

Evonik investeert ’enkele tientallen miljoenen’ in Antwerpse plant

Chemiebedrijf Evonik kiest Antwerpse site voor bouw nieuwe installatie om additief voor garnaalvoer te produceren. "Markt van aquaculturen voor vis en schaaldieren groeit met 6% per jaar".

Trefwoorden: #amino, #aqua, #aquacultuur, #aquavi, #aquavi met met, #chemie, #economie, #evonik, #investering, #visvoer, #voeding

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.BE – De allereerste productie-installatie voor 'Aquavi Met-Met' komt in Antwerpen. Dat maakte het bedrijf deze week bekend.

Het gaat om een kleinere investering, 'in de lagere regionen van de dubbelcijferige bedragen', naar alle waarschijnlijkheid enkele tientallen miljoenen euros.

Het bedrijf ontwikkelde speciaal voor de productie van garnalen en andere schaaldieren een aangepaste ethionine (een aminozuur) dat vermarkt wordt als 'Aquavi Met-Met'. Het product wordt in aquaculturen toegevoegd aan het visvoer.

De planning is de productie in de tweede helft van 2015 op te starten van specifiek het additief voor schaaldiervoeding, "maar formulaties voor andere soorten zullen volgen', stelt Dr. Reiner Beste van Evonik's Health & Nutrition Business Unit.


(Bert Belmans)

ACHTERGROND
Evonik ziet groeimogelijkheden in aquaculturen: "Door de wereldwijde aanwas van de bevolking in combinatie met de overbevissing van de oceanen, groeit deze markt aan een ritme van 6% per jaar. Dat is sneller dan de andere segmenten van de diervoeding. De verwachting is dat al in 2015 de helft van alle geconsumeerde schaaldieren en vis van aquacultuur zal stammen."