• 19/03/2014

Start-up CoScale krijgt €1,5 miljoen voor verdere groei

Gimv Arkiv Tech Fund II, Qbic Arkiv Fund en SOFI investeren elk €0,5 miljoen in de UGent start-up CoScale, dat software oplossingen aanbiedt voor het analyseren van IT-activiteiten.

Trefwoorden: #CoScale, #GIMV, #start up, #Ugent spin off

Lees verder

nieuws

( Foto: screenshot video Youtube - CoScale )

ENGINEERINGNET.BE – CoScale werd opgericht in 2013 als een spin-off van de Universiteit Gent en heeft een geoctrooieerde software ontwikkeld op het gebied van IT Operations Analytics.

Deze technologie geeft bedrijven inzicht in de performantie van hun webapplicaties door het automatisch identificeren en isoleren van storingen, inefficiënties en defecten. Dit is een kritisch domein voor grote websites en web-applicaties van bedrijven actief in onder andere e-commerce, online-banking, online klantenservice, enz.

CoScale’s software verzamelt en correleert data van zowel web-applicaties als van de achterliggende infrastructuur. Het kan op die manier snel en efficiënt de oorzaak van problemen of inefficiënties identificeren.

Zo kan een bedrijf zijn infrastructuur optimaliseren. Deze geïntegreerde aanpak is één van de belangrijkste factoren die CoScale onderscheidt van andere spelers in de markt. Immoweb en Telenet maken momenteel al gebruik van de technologie.

Stijn Hanssens, CEO van CoScale: “Amazon heeft ooit becijferd dat het versnellen van webpagina’s met amper één tiende van een seconde, hen 1% extra omzet opbrengt omdat minder surfers de webwinkel verlaten. Onze software helpt web-bedrijven hiermee, door technische maar even goed investerings- of organisatorische problemen en opportuniteiten naar de oppervlakte te brengen. Deze blijven nu maar al te vaak bedolven onder de grote hoeveelheid data. De return van de hierop gebaseerde beslissingen, is dan ook onmiddellijk voelbaar.”

CoScale zal deze financiering gebruiken om de commercialisatie van zijn software op te starten en verder te investeren in O&O en nieuwe productfunctionaliteiten.

Ingrid Lieten, Viceminister-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Innovatie: “We zijn verheugd met deze eerste investering vanuit het SOFI II-fonds in een beloftevolle technologie spin-off van de UGent. SOFI II werd specifiek gecreëerd om spin-offs vanuit de universitaire associaties te helpen de beruchte ‘equity gap’ te overbruggen in navolging van SOFI I, dat gericht is op spin-offs van de strategische onderzoekscentra. De financiering van innovatieve startende technologiebedrijven in Vlaanderen zal hiermee een stuk eenvoudiger worden.“


(Saskia Van Hoyweghen)