• 25/03/2014

€250.000 innovatiesteun voor ontwikkeling van plug & play cleanroom toestel

ABN-The Air Management Group uit Bilzen ontvangt €250.000 subsidie van het IWT voor de ontwikkeling van een makkelijk exporteerbaar klimatiseringstoestel.

Trefwoorden: #ABN-The Air Management Group, #cleanroom, #cleanroom toestel, #IWT, #subsidie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE – Met een cleanroom toestel kan een gewone ruimte snel en efficiënt worden omgebouwd tot een cleanroom.

Dit is een ruimte waarbinnen een bijzonder klimaat heerst en die daardoor zeer geschikt is voor het uitvoeren van bijvoorbeeld medische tests of het bewaren van bepaalde producten.

Zopas ontwikkelde de afdeling cleanroom technology van ABN – The Air Management Group een plug&play cleanroom toestel waarmee de klimatologische omstandigheden van een ruimte snel en efficiënt tot op cleanroomniveau kunnen worden gebracht.

Het toestel is makkelijk exporteerbaar en is interessant voor bedrijven voor wie een conventionele cleanroom financieel niet haalbaar is. Voor de ontwikkeling van dit toestel ontvangt het bedrijf uit Bilzen €250.000 innovatiesteun van het IWT, het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie.

Jo Nelissen, afgevaardigd bestuurder ABN: “We zijn natuurlijk heel blij met deze innovatie steun aangezien we hiermee diepgaandere kennis kunnen verwerven dat ons bedrijf de mogelijkheden biedt om onze positie van innovator te versterken. ABN plant voor dit product in eerste fase een personeelstoename van 5 medewerkers, en op koers kan dit aantal stijgen tot 15 in de eerste 2 jaar.”


(Saskia Van Hoyweghen)

ACHTERGROND
ABN-The Air Management Group uit Bilzen is actief op het vlak van verwarming, koeling, energie en cleanroom. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt o.a de nieuwe sterilisatie afdeling van het Jessa ziekenhuis te Hasselt (samen met Vandereyt bouw & renovatie en SPIE).

Daarnaast bouwde ABN ook reeds een cleanroom voor de afdeling klinische farmacologie van het UZ Leuven. Maar de afdeling cleanroom technology is ook actief in andere sectoren, zoals voeding. Volys Star (dat kip en kalkoen verwerkt in o.a. charcuterie) investeerde in een clean room met een totale oppervlakte van 400m², die door ABN werd gerealiseerd.