• 27/03/2014

1000ste werknemer van Vlaams 3D-printer Materialise is Amerikaans ingenieur

3D-printspecialist Materialise in Leuven neemt duizendste werknemer aan. Rebecca Thoppil is een ingenieur in biomedische en chemische engineering van de Universiteit van Michigan.

Trefwoorden: #3dprint, #materilalise, #rapidfit, #techniek, #technologie, #thoppil, #vancraen

Lees verder

HR

( Foto: Materialise, Rebecca Thoppil )

ENGINEERINGNET.BE – Het 3D-printbedrijf Materialise van ondernemer Fried Vancraen heeft een mijlpaal bereikt in zijn 24-jarige geschiedenis. Met de aanwerving van ingenieur Rebecca Thoppil voor zijn kantoor in het Amerikaanse Michigan neemt het de kaap van 1.000 werknemers.

Thoppil vervoegt het team dat bezig is met schedel- en gelaats(re)constructie met behulp van 3D-printtechnieken. Ze heeft bachelordiploma in biomedische en een master in chemische engineering.

Zoals veel jonge ingenieurs, is Thoppil erg begaan met het verbeteren van haar leefomgeving: "Het is een droom die werkelijkheid wordt. Ik werk nu niet alleen voor een bedrijf in de spits van de technologische ontwikkeling, maar ik kan zelf een bijdrage leveren om het leven van heel veel mensen te verbeteren."

Het is Materialise menens met zijn internationale expansie. CEO Vancraen nam eind vorig jaar nog zijn Poolse sectorgenoot e-Prototypy over, de grootste in de regio. In datzelfde jaar richtte Materialise tevens een dochterbedrijf in de VS op, RapidFit Inc, dat zich toelegt op 'fixtures'.

Intussen lijfde hij via dat bedrijf ook al een Amerikaans constructeur van coördinatenmeetmachines op, Advanced Machining Ltd.


(Bert Belmans)