• 27/03/2014

Overname Plextronics moet Solvays OLED-ambities ondersteunen

"Acquisitie moet ontwikkeling van OLEDs als nieuwe bedrijfsactiviteit versnellen en aanwezigheid Azië, met name in Zuid-Korea, versterken."

Trefwoorden: #economie, #oled, #overname, #plextronics, #solvay

Lees verder

nieuws

( Foto: Solvay / Plextronics )

ENGINEERINGNET.BE - Solvay meldt dat het de overname van Plextronics Inc. in de Verenigde Staten heeft afgerond, nadat de faillissementsrechtbank in Delaware twee weken geleden zijn zegen had gegeven over het bod.

Plextronics, opgericht in 2002, bouwt OLEDs voor beeldschermen en verlichtingssystemen, maar ook voor lithiumbatterijen, en staat vooral sterk in Azië. Solvay nam een hele tijd geleden al een participatie in het kapitaal, maar neemt de firma nu dus volledig over.

OLED-technologie maakt gebruik van gestapelde organische verbindingen die licht uitstralen wanneer deze onder stroom worden gezet. Het verbetert de lichtefficiëntie en zal naar verwachting uiteindelijk leiden tot buigbare beeldschermen, die dankzij deze technologie nog dunner en lichter worden.

Voor Solvay is de overname meteen het startschot van een investeringsprogramma. Zo komt wordt zijn onderzoekscentrum aan de EWHA - de vrouwenuniversiteit in Seoel – alvast uitgerust met een nieuw elektronicalaboratorium. "Dit lab vergroot onze samenwerkingsmogelijkheden met potentiële partners (in Azië, redactie)."

Het overname- of investeringsbedrag in het nieuwe lab werd niet vrijgegeven.


(Bert Belmans)

CITAAT
Bill Chen, Algemeen Manager van de Solvay OLED Incubator: “Onze eigen OLED-expertise zal wordt zo versterkt dankzij de complementaire technologieën en de kenniswerkers van Plextronics. Met onze OLED Incubator willen wij evolueren naar een nieuwe bedrijfsactiviteit en onze aanwezigheid versterken in Azië, met name in Zuid-Korea."