Essent brengt snellaadstation voor smartphones en tablets op de markt

De snelladers maken gebruik van intelligente USB-technologie en kunnen daardoor veel sneller laden dan een gewone oplader, zodat in een half uur het apparaat van energie is voorzien.

Trefwoorden: #Essent, #Lightning-connector, #micro-USB, #snellaadstation

Lees verder

nieuws

( Foto: Essent )

ENGINEERINGNET.NL - Essent introduceert een snellaadstation voor smartphones en tablets om snel stroom te tanken in winkels, cafés, supermarkten en andere openbare gelegenheden.

Zo'n snellaadstation bestaat uit 10 kluisjes met een sleutel. Het werkt simpel: de smartphone of tablet gaat in een kluisje, het apparaat meet welke capaciteit er nodig is en laadt het de accu van het toestel in zo kort mogelijke tijd maximaal op.

Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van intelligente USB-technologie, waardoor er veel sneller opladen mogelijk is dan bij een gewone oplader. Op een display in het midden van het snellaadstation is de voortgang van het laadproces te volgen.

Essent ondersteunt de 30-pins en de Lightning-connector van Apple en micro-USB voor alle andere telefoons. Op elk kluisje staat een logo van Apple, Android of Windows, om te zien welk kluisje je moet hebben.

Dankzij de nieuwe oplaaddienst is het niet meer nodig om een eigen oplader overal mee naartoe te nemen of op zoek te gaan naar een stopcontact dat je daarna continu in de gaten moet houden.

Essent exploiteert de snellaadstations niet zelf maar verkoopt deze aan bedrijven en instellingen. De kosten liggen tussen de 3.000 en 4.000 euro, afhankelijk van het soort branding en de afname van overige Essent-diensten. Leasen is ook mogelijk.

De MediaMarkt in Den Haag, het Kandinsky College VMBO in Nijmegen, Coffee Virus in Amsterdam en autodealer Tigchelaar Groep in Tilburg beschikken over een van de eerste exemplaren. Gebruik is van de opladers is tot nu toe gratis.