• 04/04/2014

Innovatieve en milieuvriendelijke installatietechniek - invitatie

Energie-efficiëntie voor de industrie combineert de vakbeurzen WTT-Expo en HallTec met de internationaal toonaangevende beurs PaintExpo

Trefwoorden: #Halltec-Expo, #Innovatieve en milieuvriendelijke installatietechniek, #Paint-Expo, #WTT-Expo

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.NL - Energie-efficiëntie in de industrie is het centrale thema van drie vakbeurzen - HallTec, WTT-Expo en PaintExpo - die voor de eerste keer van 8 tot 10 april (PaintExpo tot 11 april) parallel in de Messe Karlsruhe zullen plaatsvinden. Samen laten ze er innovatieve systemen voor de terugwinning van warmte en energie zien.

In Duitsland is 49 procent van het totale energieverbruik voor rekening van de industrie. Vooral in de energie-intensieve sectoren is er een groot besparingspotentieel.

Volgens een onderzoek van het Fraunhofer-Institut für System- en Innovationsforschung ISI zouden de energiefacturen van de industrie door de inzet van efficiënte interdisciplinaire technologie tegen 2050 zowat 100 miljard lager kunnen uitvallen.

Dat is ook waarop WTT-Expo en HallTec mikken. De 5e WTT-Expo - vakbeurs voor industriële verwarmings- en koeltechniek - biedt met 134 exposanten uit twaalf landen een optimaal informatieplatform voor energie-efficiënte systeemoptimalisatie van procestechnische installaties en toepassingen.

Warmtewisselaars en systemen voor warmteoverdracht vormen de kerncomponenten. Een belangrijk thema is de industriële warmteterugwinning. HallTec, de vakbeurs voor technische voorzieningen van industriële en commerciële gebouwen, vult voor de eerste maal met 43 exposanten de vakbeurs WTT Expo aan met innovatieve, geïntegreerde en economisch interessante systeemoplossingen voor verwarming en koeling van industriële en commerciële bedrijfshallen.

Daarbij wordt in het bijzonder met hernieuwbare energiebronnen rekening gehouden. Daarnaast stellen bedrijven meer mogelijkheden voor energiebesparingen in gebouwen en installaties voor, bijvoorbeeld met energie-efficiënte verlichtingssystemen en geoptimaliseerde poortsystemen.

Aan de oppervlaktetechniek en daardoor ook aan de laktechniek worden almaar hogere eisen gesteld. Enerzijds is dat het gevolg van de aspecten van efficiënt gebruik van hulpbronnen, individualiteit en milieuvriendelijkheid.

Anderzijds spelen nieuwe toepassingsgebieden, kwaliteit en flexibiliteit een rol. Met 465 exposanten uit 26 landen blijft PaintExpo de toonaangevende internationale vakbeurs voor industriële laktechniek.

Het aantal exposanten steeg met 13 procent en de expositieoppervlakte met meer dan 20 procent. Daardoor blijft PaintExpo 's werelds grootste vakbeurs voor industriële laktechniek. In 2012 haalde ze meer dan 8.000 professionele bezoekers uit 63 landen naar Karlsruhe.

De grote bijval bij bedrijven uit Europa, Amerika en Azië toont de betekenis aan die exposanten uit de industriële laktechniek aan de PaintExpo als mondiaal voorstellings- en inkoopplatform toekennen.

Indien u de beurs wilt bezoeken kunt u via de website www.wtt-expo.com/ticketshop de promocode VISIT-WTT14 gebruiken en kunt u gratis entreetickets voor de beurs downloaden.


Bijkomende inlichtingen op:
www.wtt-expo.com / www.halltec-expo.com / www.paintexpo.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Karlsruher Messe- und Kongress


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.