NMBS en Infrabel op zoek naar ’The Smartest Train Brain’

Infrabel, de NMBS en HR-Rail leggen een nieuwe uitdaging voor aan Belgische ingenieursstudenten, met talrijke prijzen voor de teams die met de meest overtuigende ideeën voor de dag komen.

Trefwoorden: #infrabel, #train brain, #wedstrijd infrabel, #wedstrijd nmbs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - “Hoe zou je te werk gaan om de remenergie van een locomotief van 5000 kW te recupereren?”

Dat is de nieuwe uitdaging die Infrabel, de NMBS en HR-Rail voorleggen aan duizenden studenten die in België ingenieursstudies volgen, met talrijke prijzen voor de teams die met de meest overtuigende ideeën voor de dag komen.

De spoorwegen zijn voortdurend op zoek naar burgerlijk en industrieel ingenieurs. Met de wedstrijd The Smartest TrainBrain dagen ze jonge ingenieurstudenten met zin voor creativiteit uit om een oplossing te vinden voor een boeiend technisch probleem.

Zo kunnen ze een beroep doen op hun inventiviteit en ontdekken wat zich achter de schermen afspeelt bij een potentiële werkgever die technologische innovatie hoog in het vaandel draagt.

Deelnemen kan per ploeg van 2 personen. Elke ploeg moet een creatief, technisch en economisch haalbaar antwoord bieden op de uitdaging.

De bedenkers van de 10 meest ingenieuze oplossingen worden uitgenodigd om hun voorstel voor te leggen aan een jury van ingenieurs van de spoorwegen. De winnaars gaan naar huis met InterRail-biljetten, treinbiljetten voor Londen of Brompton-fietsen. Bovendien zal het idee van de laureaat misschien echt worden gerealiseerd.

Ben jij een student Burgerlijk of Industrieel Ingenieur? Stuur dan voor 18 april je antwoord via het wedstrijdformulier.