Koningin Maxima opent ’groene’ fabriek van Unipro in Haaksbergen

Vandaag opent Hare Majesteit Koningin Maxima opent een nieuw bedrijfspand van vloersysteembouwer Unipro in Nederland. "Duurzaam ondernemen is niet ingewikkeld"

Trefwoorden: #economie, #investering, #majesteit, #maxima, #unipro, #vloer

Lees verder

Nieuws

( Foto: Unipro )

ENGINEERINGNET.NL – "In tegenstelling tot veel productiebedrijven hebben wij bewust gekozen voor een duurzaam en energiezuinig pand met een groene uitstraling". Dat stelt Unipro, fabrikant van vloerssystemen, in een mededeling.

Bij de bouw van de nieuwe fabriek heeft Unipro zijn visie op duurzaamheid vertaald in een moderne manier van produceren. Zo worden de lijmen en kunstharsvloeren bijvoorbeeld CO2-neutraal geproduceerd.

De duurzaamheidsprestaties van Unipro zijn bovendien getoetst door GPR Gebouw. Het rapportcijfer van 8,66 bevestigt dat de groene doelstellingen gehaald zijn.

Unipro begon ruim 50 jaar geleden met de productie van lijmen en groeide snel uit tot een internationale onderneming met een breed assortiment. De firma bouwde als eerste op het nieuwe bedrijventerrein ‘Stepelerveld’ en wordt inmiddels door de gemeente Haaksbergen als voorbeeld gesteld voor andere bedrijven.

"Wij willen illustreren dat duurzaam ondernemen of een duurzame vloeroplossing niet ingewikkeld is, maar juist kansen biedt."