Innovaties op grootste zonne-energie beurs van de Benelux

Meer dan 100 bedrijven presenteren hun nieuwste producten op de Solar Solutions-beurs, die plaats vindt op 16 en 17 april in de Expo Haarlemmermeer.

Trefwoorden: #Energie-Unie, #omvormers, #opslagsystemen, #Solar Solutions, #zonne-energie, #zonne-energie beurs, #zonneboilers, #zonnepanelen, #zonnestroom

Lees verder

Nieuws

( Foto: Solar Solutions, opbouw van de beurs )

ENGINEERINGNET.NL - Op de beurs staan circa 110 exposanten uit 10 verschillende landen, te weten aanbieders van zonnestroom, zonneboilers, omvormers en opslagsystemen. Er zijn 20 innovatieve producten te zien op de Innovatie Boulevard.

Hierbij gaat het om zonnepanelen die tegelijk stroom opwekken en water verwarmen, omvormers die ook opslagsystemen bevatten, dak geïntegreerde zonnepanelen, micro-omvormers die per paneel worden geïnstalleerd, dunne-film zonnepanelen, monitoringssystemen, zonneboilers, power-optimizers die het rendement van een installatie verhogen en diverse nieuwe montagesystemen.

Ook lanceert de Energie-Unie, een groothandel in pv-materialen, tijdens Solar Solutions 2014 als eerste in Nederland een internetportaal waarmee particulieren zelf pv-systemen kunnen configureren en bestellen.

Via deze portaal, Sunergetic geheten, kunnen klanten de opbrengst van de zonnepanelen berekenen en de terugverdientijd. Een professionele installateur kan vervolgens de uitvoering op zich nemen.

Tijdens de beurs worden twee nationale Solar Awards uitgereikt: de 'Solar Innovation Award', de prijs voor het meest innovatieve product of dienst en de 'Solar Marketing Award', de prijs voor het bedrijf dat zich de afgelopen maanden het meest heeft onderscheiden.

Volgens onderzoek van Solar Solutions, verwacht ruim 80% van de Nederlandse zonne-energiebedrijven in 2014 een forse groei van het aantal systemen om zonne-energie te benutten.

Consumenten, woningbouwcorporaties en midden- en kleinbedrijven nemen het grootste deel van deze groei voor hun rekening.