KPMG neemt softwarebedrijf Innovation Factory over

Het advies- en accountantsbureau wil software om ideeën te ontwikkelen zo snel mogelijk wereldwijd aanbieden, omdat klanten weer investeren in kennis, groei en innovatie.

Trefwoorden: #Innovation Factory, #KPMG, #PIT, #Power Ideas Together, #softwarebedrijf

Lees verder

Nieuws

( Foto: Hans Gerrits, Flickr - © Erno Hannink )

ENGINEERINGNET.NL - De Innovation Factory heeft speciale software ontwikkeld om ideeën te ontwikkelen en de beeldvorming daarbij te begeleiden, onder de naam PIT (Power Ideas Together).

Zo kan kennis van binnen en buiten een organisatie bij elkaar worden gevoegd, gedeeld, aangevuld en verder ontwikkeld. Dit om innovaties zo goed en zo snel mogelijk te ontwikkelen.

Bedrijven uit de hele wereld gebruiken inmiddels al de software van de Innovation Factory. In Nederland gaat het om ABN AMRO, Strukton, Heineken, Vodafone, KPN, Heerema en Postnl.

Heineken betrok bijvoorbeeld met behulp van PIT externe partijen bij de ontwikkeling van de Next Generation Packaging, wat resulteerde in een sterke groei van ideeën voor bruikbare concepten.

Het Delta Programma IJsselmeer – een landelijke samenwerking tussen overheidsorganisaties – bracht andere partijen aan tafel om oplossingen te vinden voor het probleem van het stijgende zeewaterniveau. Inmiddels werken 33 organisaties nu met elkaar samen.

KPMG heeft besloten tot overname van Innovation Factory omdat klanten die PIT gebruiken sneller en goedkoper innoveren, aldus partner Erik Schut van KPMG Consulting. Het bedrijf wil hun klanten ondersteunen bij innovaties, naast het adviseren bij de groei en verbetering in de supply chain. Schut stelt dat Innovation Factory tot de wereldwijde top van leveranciers van innovatiesoftware behoort.

Reden voor die toenemende strategische vraag is dat bedrijven de economische crisis te boven komen en nu gaan investeren in vernieuwing. Han Gerrits, directeur van Innovation Factory en hoogleraar E-Business & IT-industry aan de Vrije Universiteit (VU) van Amsterdam stelt dat het wereldwijde netwerk van KPMG het mogelijk maakt de door het bedrijf ontwikkelde software sneller en breder in te zetten.

De overname vond afgelopen vrijdag plaats. Een deel van de medewerkers van Innovation Factory werkt al op kantoor bij KPMG. Over de overnamesom doen de partijen geen uitspraak.