E-Capital neemt meerderheidsbelang in Vanbockrijck Beton

Participatiemaatschappij E-Capital investeert in keerwanden en andere prefabelementen door alle betonactiviteiten van Belgische groep Vanbockrijck Beton over te nemen.

Trefwoorden: #beton, #bouw, #E-Capital, #E-Capital III, #economie, #overname, #Vanbockrijck

Lees verder

Nieuws

( Foto: Vanbockrijck Beton )

ENGINEERINGNET.BE – E-Capital heeft via een van zijn fondsen een belang van 81,3% genomen in Vanbockrijck, een fabrikant van betonnen prefabelementen in Borgloon. Hoeveel het daarvoor betaalt, is niet bekendgemaakt.

Wel staat vast dat de verkoop een gevolg is van de uitstap van stichter Mathieu Vanbockrijck, die na 30 jaar een stap opzij wil zetten. De stichter houdt nog een belang van 14% aan.

Vanbockrijck Beton is een fabrikant van keerwanden en andere betonnen prefabelementen, zoals silopanelen, die vooral in de landbouw, infrastructuur en bouw gebruikt worden.

De firma is vandaag goed voor een zakencijfer van zowat 30 miljoen euro en opereert op voornamelijk de Belgische, Duitse, Nederlandse en Franse markten.

Het bedrijf heeft twee productielocaties: één van 10 hectare in Borgloon en, sinds twee jaar, één van 14 hectare in Gross Rosenburg , 50km ten zuiden van Magdeburg. De onderneming telt ongeveer 100 werknemers.

Vanbockrijck koestert hoge verwachtingen voor zijn recent gelanceerde en gepatenteerde 'Vbionen'. Dat zijn geprefabriceerde betonwanden die zowel uitblinken in functionaliteit als in esthetiek.

Het fonds van E-Capital dat de overname realiseert, E-Capital III, wordt gefinancierd door voornamelijk Belgische ondernemers en industriële families.