Nieuw platform voor innovaties verwerken van resten groenten

Op de website Infinity worden reststromen groenten in kaart gebracht en nieuwe manieren om hier gebruik van te maken.

Trefwoorden: #Infinity, #The Food Agency, #TOP, #Topsector Agrifood, #Wageningen UR Food & Biobased Research

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - Dit is een initiatief van Wageningen UR Food & Biobased Research, TOP bv, Topsector Agrifood en The Food Agency.

Op 13 mei zal het Infinity platform officieel worden gepresenteerd tijdens een symposium, gehouden op de campus te Wageningen.

Vorig jaar hebben bovenstaande organisaties reststromen groenten in Nederland, Duitsland en België geïnventariseerd. Het gaat daarbij om restanten bij telers van groenten en verwerkers. Hieruit werd opnieuw duidelijk dat er jaarlijks miljoenen euro's aan groenten wordt verspild.

Tijdens het symposium worden de onderzoekresultaten en enkele voorbeelden gedeeld. Tevens wordt het online platform onthuld dat de sector wil informeren en inspireren over de toepassingen van reststromen.

Infinity is opgezet om te zorgen dat resten groenten gaan worden gebruikt, om zo verspilling tegen te gaan. Veel partijen weten niet dat er mogelijkheden zijn die praktisch en commercieel haalbaar zijn.

Initiatieven van producenten, snijbedrijven, conserven- en diepvriesproducenten, en andere partijen in de keten zijn welkom om zich er bij aan te sluiten.