Aggreko en Quality Pumps gaan commercieel samenwerken

Vlaamse verdeler van pompen Quality Pumps & Machines snijdt volgende groeifase aan door samenwerkingsakkoord af te sluiten met Aggreko. "Time is money, zowel voor ons als voor de klant"

Trefwoorden: #aggreko, #broekmans, #engineering, #pompen, #Quality Pumps, #techniek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Quality Pumps & Machines )

ENGINEERINGNET.BE – Quality Pumps, het bedrijf dat Johan Broekmans (ex-Eekels) in 2012 oprichtte (pc- en tabletgebruikers: zie leestip onderaan), heeft een commercieel akkoord afgesloten met het veel grotere Aggreko. Beide gaan elkaar verkoopkanalen gebruiken om hun producten en diensten aan de man te brengen.

'We zijn tot de bevinding gekomen dat ons doelpubliek zowat 80 % gelijklopend is, met name in de bouwsector, burgerlijke bouwkunde, waterwegen, scheepvaart en logistiek', stellen beiden in een mededeling.

Quality Pumps heeft de afgelopen jaren geprofileerd als een gespecialiseerd verdeler en verhuurder van de meest diverse pompen, zoals drainage- en werfpompen, slib- en slurrypompen, dompelpompen, enz.

Aggreko van zijn kant is één van de lokale marktleiders in de verhuur van technisch materiaal, zoals stroomgroepen, verdeelkasten, transformatoren, verwarming- en koelinstallaties. Hoewel het aanbod verschilt, komen beide bedrijven dus vaak bij dezelfde projectverantwoordelijken en aankopers terecht.

Broekmans ziet alleen maar voordelen in de deal: "Time is money, zowel voor ons als voor de klant. De overeenkomst bespaart enorm veel reis- en bezoektijd en ook de klant concentreert zich liever op zijn core business."

Glenn Van Damme van Aggreko bevestigt: ‘Onze producten zijn - enigszins - complementair, maar belangrijk is dat we zo meer projectmatig kunnen gaan werken voor complexere opdrachten door totaaloplossingen aan te bieden. "