Aantal faillissementen in België daalt met bijna 5%

Sinds het begin van 2014 zijn er 4.020 falingen geweest, een daling van -4,96% vergeleken met eerste 4 maanden van vorig jaar. Alleen al in april gingen er 18% minder bedrijven over de kop.

Trefwoorden: #banen, #economie, #faillissement, #faling, #graydon, #jobs

Lees verder

Nieuws

( Foto: EU )

ENGINEERINGNET.BE - Afgelopen maand april gingen er 874 bedrijven en eenmanszaken over de kop, dat zijn er 195 minder dan vorig jaar in april. Op maandbasis betekent dit een daling van ruim -18%. In drie van de vier maanden 2014 blijken de faillissementscijfers lager te liggen dan vorig jaar.

"Er lijkt dus langzaam maar zeker een einde aan de maandrecords te komen wat een positief signaal is. Desondanks blijven de faillissementen een hoog niveau aanhouden, maar ze lijken voorlopig niet verder te stijgen", stelt Graydon in een mededeling.

"Het economisch herstel is voorzichtig ingezet maar vergt een langere periode van volgehouden groei om het faillissementsniveau terug te dringen. We zullen dit jaar dan ook regelmatig maanden vaststellen waarbij het aantal iets hoger of lager ligt dan voorgaande jaren."

Minder goed nieuws: het dalende aantal falingen vertaalt zich niet in een afname van het aantal (potentieel) verloren jobs. Tijdens de eerste 4 maanden bleef dat nagenoeg hetzelfde: vorig jaar 9.505 banen, dit jaar 9.488.