Bayer neemt consumentendivisie Merck over

Bayer legt 10,4 miljard euro op tafel voor de consumentendivisie van het Amerikaanse Merck & Co en wordt voor het marktsegment van de zelfzorg geneesmiddelen een wereldspeler van formaat.

Trefwoorden: #Bayer, #farma, #geneesmiddelen, #Merck, #overname

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET - Het Duitse Bayer is op vlak van geneesmiddelen vooral bekend van de aspirine.

Merck & Co is in de VS en Latijns Amerika een grote speler op het vlak van geneesmiddelen zonder voorschrift, zoals anti-allergie medicatie, zonnebrand- en voetverzorgingsproducten (Dr. Scholl).

In België en Nederland is Merck & Co vooral gekend om vaccins en voor geneesmiddelen op voorschrift zoals anticonceptiemiddelen en hooikoorts medicatie.

Met de aankoop van maar liefst 10,4 miljard euro wordt Bayer een wereldspeler van formaat voor zelfzorg medicatie. "Deze aankoop is een mijlpaal in onze strategie om wereldwijd marktleider te worden in het aantrekkelijke segment van geneesmiddelen zonder voorschrift", legde de CEO van Bayer, Dr. Marijn Dekkers uit.

Bayer staat na deze aankoop op de tweede plaats wereldwijd voor dit marktsegment. Op de Amerikaanse markt zullen ze door bepaalde merken van Merck & Co reeds marktleider zijn, omdat het bedrijf daar maar liefst 70% van de markt in handen heeft.

Het bedrijf kondigt ook aan te willen doorgroeien in dermatologische en maag-darm producten die een belangrijk deel uitmaken van producten die via de apotheken zonder voorschrift worden verkocht.