Ansys koopt kennis over 3D-modelling voor system engineers in

Amerikaanse bedrijf ontwikkelde als enige 3D-modellering voor elk stadium van de productontwikkeling. "Deze direct modelling wijkt sterk af van die van gewone CAD-software"

Trefwoorden: #3d, #3d print, #ansys, #cad, #overname, #simulatie, #spaceclaim, #technologie

Lees verder

Techniek

( Foto: SpaceClaim )

ENGINEERINGNET – Cad- en simulatiespecialist Ansys rijgt de overnames aan elkaar. Het jongste wapenfeit is die van het Amerikaanse Spaceclaim. Nauwelijks opzienbarend nieuws dus, ware het niet dat Spaceclaim een technologie ontwikkelde die net iets anders is dat de klassieke simulatiesoftware. Ansys had er alvast 85 miljoen dollar voor over.

"De direct modeling’-techniek van Spaceclaim wijkt sterk af van die van traditionele CAD-software, die door een relatief klein percentage ingenieurs wordt gebruikt, en meestal in een laat stadium in het ontwikkelproces — zoals voor de documentatie van het gedetailleerde ontwerp", claimt Ansys in een mededeling.

De overgenomen technologie is bovendien CAD-neutraal, zodat gebruikers geometrieën kunnen wijzigen, ongeacht het systeem waarin deze zijn gecreëerd.

Jim Cashman, CEO van Ansys. "De technologie van SpaceClaim komt tegemoet aan behoeften zoals conceptueel modelleren en de markt voor 3D-printen. Dit vertegenwoordigt in potentie vijf miljoen nieuwe gebruikers."

"We kunnen zo ons gebruikersbestand uitbreiden van analisten en power users tot de miljoenen ontwerptechnici en system engineers die in deze sector actief zijn."

SpaceClaim vereenvoudigt en automatiseert de voorbereiding van geometrieën voor gebruik in simulatieprocessen, traditioneel een uiterst tijdrovend proces. Het paradepaardje is SpaceClaim Engineer, een 3D modeller voor zowel 3D-toepassingen als het ontwerp van mobiele apparatuur.

Ansys: " De ontwikkeling van dit type technologie in eigen beheer zou jaren in beslag zou hebben genomen."