Amerikaanse bedrijf neemt Nederlandse SCC Services over

De Utrechtse verkoper van zakelijke IT-apparatuur en diensten komt voor een onbekend bedrag in handen van online it-retailer Systemax.

Trefwoorden: #flexwerkplekken, #IT-apparatuur en diensten, #MISCO, #SCC Services, #Systemax

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pixabay )

ENGINEERINGNET.NL - SCC Services houdt zich onder meer bezig met het monitoren van netwerken, logistiek en printdiensten.

Het bedrijf haalde onlangs opdrachten binnen voor de levering van flexwerkplekken bij de Sociale Verzekeringsbank en een Europese aanbesteding bij het ministerie van Economische Zaken voor beheer en onderhoud van de IT-infrastructuur.

Vorig jaar maakte SCC Services een groei door van 20%, waarbij de omzet uitkwam op 103 miljoen euro. Het bedrijf is onderdeel van het Britse SCC en telt 180 werknemers. SCC verkoopt de Nederlandse tak omdat deze te klein is. Ook wil SCC niet meer in elk land marktleider zijn.

Systemax-topman Richard Leeds ziet SCC Services juist wel zitten, om zo de aanwezigheid van het bedrijf in Nederland te versterken en het aantal diensten uit te breiden met onder meer remote network monitoring, assemblage en het beheer van print-diensten. Leeds meent dat Europa een gefragmenteerde markt met geweldige groeimogelijkheden is.

Het Amerikaanse bedrijf opereert in Nederland al onder de naam MISCO. Zij verkopen via een multi–channel strategie duizenden merkproducten, zoals pc's, notebooks, consumentenelektronica, accessoires en verbruiksmaterialen.

Systemax verwacht de overname van SCC in het tweede kwartaal van 2014 af te ronden. De betrokken mededingingsautoriteiten moeten de overname nog wel officieel goedkeuren.