Nogmaals 150 banen op helling bij MSD/Merck

Na aangekondigde ontslagronde in Heist-op-den-Berg, zet farmareus MSD/Merck nu ook mes in Brusselse en Luxemburgse vestigingen. "Dit zou kunnen resulteren in ontslag van 150 werknemers"

Trefwoorden: #banen, #diergeneeskunde, #economie, #farma, #jjob, #merck, #msd, #ontslag, #vaccin

Lees verder

Nieuws

( Foto: Merck )

ENGINEERINGNET.BE - Vandaag heeft de directie van MSD - het Belgisch filiaal van de Amerikaanse multinational Merck– tijdens een bijzondere ondernemingsraad haar intentie bekend gemaakt om over te gaan tot wat zijn omschrijft als 'operationele veranderingen binnen de Belgische entiteiten'.

MSD stelt momenteel in Brussel en Luxemburg 417 medewerkers te werk. De herstructurering kan 150 werknemers treffen, schrijft het bedrijf in een mededeling, 'verspreid over alle divisies, maar er zullen ook nieuwe functies gecreëerd worden'.

CEO Ken Frazier had al in oktober van vorig jaar het nieuws de wereld ingestuurd dat er een wereldwijde transformatie aan zat de komen om het concurrentievermogen van de groep op te krikken. Daarbij zouden vooral de onderzoeksafdelingen getroffen worden.

Begin april liet het concern dan weten dat er in Heist-op-den-Berg 24 banen zouden sneuvelen. Nu komen er daar dus nogmaals 150 bovenop.

Merck verwijst naar de crisis maar toch vooral naar de Belgische overheid als de voornaamste oorzaak waarom de concurrentiedruk extra zwaar geworden is in ons land: 'Overheidsbezuinigingen in de gezondheidszorg, mede veroorzaakt door de economische crisis, hebben een belangrijke impact op de farmaceutische industrie, met een vertragende markt in 2012 en 2013 als gevolg'.

"Als we deze transformatie kunnen doorvoeren, dan zal dit ons in staat stellen om ons beter te focussen op onze kerntaken in de gezondheidszorg", verklaart Patricia Massetti, Algemeen Directeur van MSD België & Luxembourg.

'Het Directiecomité wenst daarom zo snel mogelijk van start te gaan met het overleg met de ondernemingsraad'.


ACHTERGROND
MSD levert geneesmiddelen op voorschrift, vaccins, biologische behandelingen en diergeneeskundige producten. In België en het Groot Hertogdom Luxemburg is MSD één van de belangrijkste spelers op het vlak van medische innovatie met een breed scala aan activiteiten: onderzoek, productie, distributie en commercialisering.