Puratos pompt 21 miljoen euro in 2 nieuwe productielijnen voor Belcolade

Belcolade, het merk van Puratos, breidt site in Erembodegem uit. Er komen 2 extra productielijnen: voor vloeibare chocolade en voor verpakte chocolade. "Goed voor een 20-tal nieuwe jobs"

Trefwoorden: #belcolade, #economie, #groei, #investering, #puratos, #voeding

Lees verder

Nieuws

( Foto: Puratos )

ENGINEERINGNET.BE – Niet alle bedrijven pakken - gelukkig – uit met besparingsrondes en collectieve ontslagen. Bijvoorbeeld de Belgische voedingssector blijft het ondanks alles goed doen.

Zo plant chocoladeproducent Puratos een capaciteitsverhoging van 50% van zijn productie-installaties in Erembodegem bij Aalst. Goed voor 21 miljoen euro aan bestellingen voor (hopelijk) de Belgische technische leveranciers en de bouwsector.

In een eerste fase zal de extra lijn voor vloeibare chocolade 15% extra capaciteit opleveren. De extra lijn voor verpakte goederen zorgt voor een capaciteitsverhoging van 30%. 'Op langere termijn gaat het om een totale extra capaciteit van 50%', aldus het familiebedrijf.

“Door de uitbreiding van de productielijnen zullen we nog flexibeler kunnen reageren wanneer afnemers vragen naar maatwerk”, aldus Site Manager Luc De Norre.

Voorzitter van de Raad van Bestuur Eddy Van Belle: “We hebben er 25 jaar geleden bewust voor gekozen om chocolade in België te produceren en willen dat ook in de toekomst zo houden. Onze voortdurende investeringen en innovaties zorgen ervoor dat Belcolade blijft groeien.”

Puratos verwacht op termijn een twintigtal extra medewerkers aan te trekken. Het vernieuwde en uitgebreide magazijn zal eind 2014 in gebruik worden genomen, de nieuwe productielijnen zullen halverwege 2015 operationeel zijn.