Nieuw geleidingsysteem voor behandeling van tumoren (+video)

Philips lanceert EmboGuide, een geleidingsysteem om moeilijk te bereiken tumoren te behandelen bij patiënten die niet in aanmerking komen voor een heelkundige ingreep.

Trefwoorden: #EmboGuide, #geleidingsysteem, #kanker, #Philips, #röntgenapparaat, #tumor, #tumoren, #tumorlaesie

Lees verder

research

( Foto: Koninklijke Philips )

ENGINEERINGNET - EmboGuide is een geleidingssysteem met 3D-livebeelden ter ondersteuning van het toenemend aantal minimaal invasieve procedures.

Het is bedoeld om te worden gebruikt in combinatie met interventionele röntgensystemen voor het uitvoeren van tumorembolisatieprocedures.

Bij dergelijke procedures worden de slagaders die naar een tumor leiden afgesloten om de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof te blokkeren. Hiervoor dient een katheter te worden ingebracht, die naar de plek van de tumor moet worden geleid met behulp van livebeelden.

Het systeem, dat werd ontwikkeld in samenwerking met vooraanstaande klinisch specialisten en partners als BTG, komt tegemoet aan de vraag naar een geoptimaliseerde 3D-beeldvormingoplossing die oncologische interventieprocedures effectiever en makkelijker uitvoerbaar maakt en de herstelkansen van de patiënten verbetert.

Het stelt radiologen in staat om tumorlaesies te visualiseren en er de kenmerken van vast te stellen met het oog op de planning en de uitvoering van interventionele procedures.