Vanaf nu: stemmen op je favoriete Plant Manager of the Year 2014

Sinds deze week kan er in Nederland gestemd worden op de Plant Manager of the Year. Kandidaten: Ronny van de Lavoir van Dow, Frans Scheeren van OCI Nitrogen en Arjen Fieret van Air Products.

Trefwoorden: #air productis, #chemelot, #deltalinqs, #Dow chemical, #OCI Nitrogen, #plant manager, #plant manager of the year, #rotterdam, #verkiezing

Lees verder

HR

( Foto: OCI Nitrogen, Frans Scheeren )

ENGINEERINGNET.NL - De chemiebranche organiseert jaarlijks de verkiezing ‘Plant Manager of the Year’. De award is een initiatief van de chemiebranche, waaronder de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie en Deltalinqs.

De drie finalisten voor dit jaar zijn Ronny van de Lavoir van Dow Chemical in Terneuzen, Frans Scheeren van OCI Nitrogen in Geleen en Arjen Fieret van Air Products in Rozenburg.

Wij spreken uiteraard geen voorkeur uit, maar OCI Nitrogen zelf - producent van stikstofhoudende kunstmest en wereldwijd de grootste producent van melamine - is alvast méér dan enthousiast over zijn kandidaat: dat bedrijf verspreidde zelfs een persbericht om zijn plant manager Frans Scheeren in de verf te zetten.

Scheeren is naar verluidt verkozen omdat 'hij de afgelopen 10 jaar de ammoniakfabrieken op Chemelot uitstekende resultaten heeft bereikt op het gebied van efficiency, veiligheid en gezondheid'.

Gert-Jan de Geus, Chief Officer Operations bij OCI Nitrogen in Geleen: “Frans is naast een fijn mens een gedegen professional. Hij vindt het vak van plantmanager in al zijn facetten prachtig. Hij zal altijd analyseren wat goed, veilig en verstandig is voor de fabrieken en implementeert dit op zeer gedegen en effectieve wijze. Hij is bovendien een echte teamplayer, waardoor zijn mensen hem waarderen en zichzelf kunnen ontwikkelen.”

"Het resultaat is dat het productievolume, de veiligheid en de gezondheid zijn toegenomen en dat het aantal emissies - uitstoot van gassen - is afgenomen."

Tijdens het congres Deltavisie 2014, op 5 juni 2014 in Rotterdam, zullen de finalisten zich aan het publiek presenteren. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats tijdens het avondprogramma.