Twee Nederlandse studenten ontwikkelen unieke subsidie-app

Online tool van twee Nederlandse studenten maakt MKB'ers in enkele kliks wegwijs in het oerwoud van subsidiemogelijkheden. "MKB-bedrijven moeten innoveren en investeren"

Trefwoorden: #kmo, #Michiel van de Maat, #MijnSubsidie.com, #mkb, #Moritz Tielemanq, #subsidie

Lees verder

Techniek

( Foto: MijnSubsidie.com )

ENGINEERINGNET - Startende MKB’ers (KMO's voor de zuiderburen) zien vaak door de bomen het bos niet meer waar het om subsidies gaat.

Het subsidiewereldje is ingewikkeld en het aanvraagproces al niet veel gemakkelijker. Terwijl je, zeker als starter, je handen vol hebt met nieuwe klanten werven en 'ondernemen'.

De studenten Moritz Tielemans en Michiel van de Maat doen er wat aan: ze ontwikkelden een unieke online tool - MijnSubsidie.com - waarmee MKB-bedrijven met een paar keer klikken op de knop kunnen berekenen hoeveel kans zij maken op subsidie. Gratis.

Waarom gratis? Tielemans: "Uit idealisme, we zijn wereldverbeteraars, we willen ervoor zorgen dat MKB-bedrijven kunnen innoveren."

"MijnSubsidie.com zorgt niet alleen voor meer tijd, maar ook voor meer financiële armslag voor startende bedrijven. Door subsidies kunnen bedrijven immers meer investeren."

Er bestaan al soortgelijke applicaties voor verzekeringen en hypotheken, en volgens de twee mocht de subsidiemarkt niet langer achterblijven. Daarmee hebben ze een punt: de subsidiebranche lijkt in dat opzicht al jaren achter te lopen.

Er waren naar verluidt al reacties uit Duitsland om een gelijkaardig systeem op te zetten. En er wordt mogelijk gekeken naar Vlaanderen, waar – zoals nog deze week pijnlijk duidelijk werd tijdens de politieke debatten in de aanloop van de verkiezingen – er een grote behoefte is aan een dergelijke tool: alleen al op het vlak van innovatie telt Vlaanderen méér dan 200 elkaar vaak overlappende subsidiekanalen.

Eén zaak hebben de twee studenten alvast bereikt: ze hebben heel wat media-aandacht op zich weten te vestigen. Een uitstekende strategie voor een startende MKB’er…