Laadpaal voor elektrische bedrijfswagen bij werknemer thuis

Mobistar gaat in het kader van het Alpha-Electric-project laadpalen bij werknemers thuis installeren en wil de overstap naar 'groene bedrijfswagens' stimuleren.

Trefwoorden: #Alpha-Electric-project, #Alphabet, #CO2-uitstoot, #ecologische voetafdruk, #elektrische auto, #hybride auto, #laadpaal, #leasingbedrijf, #Mobistar

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Vimeo - Alpha Electric )

ENGINEERINGNET.BE - Mobistar-werknemers, die kiezen voor een volledig elektrische auto, zullen daar voortaan zelf geen oplaadkosten meer voor betalen. De elektrische laadpaal wordt bij de werknemer thuis geïnstalleerd.

De operator is daarmee de eerste werkgever in België die een dergelijk milieuvriendelijk initiatief aanbiedt aan zijn werknemers. Met het AlphaElectric-project, in samenwerking met het leasingbedrijf Alphabet, hoeft de werknemer niet aan comfort in te boeten.

Het bedrijf wil zijn CO2-uitstoot tegen 2020 met 20% verminderen. Momenteel verbruikt hun wagenpark jaarlijks 2 miljoen liter diesel en stoot 5.000 ton CO2 uit.

Karel Boussu, hospitality manager van Mobistar: "De bedrijfswagens helemaal afschaffen is geen optie, er zullen altijd werknemers zijn die een voertuig nodig hebben om zich te verplaatsen."

"Bovendien zijn bedrijfswagens een belangrijk element van het verloningspakket, zeker in de context van het huidige fiscale klimaat. Maar dat wil niet zeggen dat we niet kunnen nadenken over alternatieven."