DSM opent onderzoekscentrum voor diervoeding in China

Het onderzoek richt zich op voeding voor varkens en pluimvee, met vooral veel aandacht voor enzymen, darmflora en vitaminen.

Trefwoorden: #China, #diervoeding, #DSM, #onderzoekscentrum, #pluimvee, #varkens

Lees verder

nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - De Chinese varkenshouderij beslaat ruim 50% van de wereldwijde omvang van deze sector, die nog steeds snel groeit in China, net als de pluimveehouderij.

Het nieuwe onderzoekscentrum, dat komt te liggen in Bazhou, ten zuiden van Beijing, richt zich op de ontwikkeling van producten die gelijk zijn te introduceren op de lokale Chinese markt.

Ook richt het onderzoek zich op het vinden van een optimale balans tussen de verhoogde marktvraag en de noodzaak om de impact op het milieu te minimaliseren. Het Chinese Diervoedingscentrum gaat daarnaast wetenschappelijke data leveren om productontwikkeling en marktintroductie op wereldwijde markten te ondersteunen.

Het centrum krijgt een laboratorium dat van de allernieuwste apparatuur is voorzien, een kantoorgebouw en ruimtes voor wetenschappelijke conferenties. Ook worden er testen uitgevoerd op varkens en pluimvee van Chinese oorsprong.

Dr Nathan Bird, vice-president van DSM Nutritional Products China, stelt dat dit een van de eerste particuliere onderzoekscentra is in China. Het chemieconcern doet steeds meer zaken in Azië. Het bedrijf investeert de komende jaren een miljard euro in China.