Masterplan MEI Zuid-Holland overhandigd aan ambassadeur Jeugdwerkloosheid

Tijdens een bezoek van de ambassadeur Jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk aan de regio Zuid-Holland Centraal, is aan haar het Masterplan MEI Zuid-Holland officieel overhandigd.

Trefwoorden: #Jeugdwerkloosheid, #Koninklijke Metaalunie, #masterplan MEI, #OOM, #Otib, #UNETO-VNI

Lees verder

Nieuws

( Foto: Koninklijke Metaalunie )

ENGINEERINGNET.NL - Het Masterplan MEI (Metaal, Elektro- en Installatietechniek) is een ambitieus plan van aanpak gericht op afstemming van arbeidsmarkt, opleidingsaanbod en opleidingsinvulling.

Het uiteindelijke doel: voldoende goed geschoold technisch personeel in Zuid-Holland. Het is tot stand gekomen in een samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven en onderwijs met ondersteuning vanuit Koninklijke Metaalunie, UNETO-VNI en de fondsen Otib en OOM.

Het Masterplan brengt enerzijds de behoefte van bedrijven uit de regio naar jonge technici in beeld en anderzijds wil het praktijkopleiders van bedrijven ‘echt’ aan tafel zetten met docenten Metaal, Elektro en Installatie.

Op dit moment is subsidie aangevraagd bij het Regionaal Investeringsfonds mbo. De uitvoering is gepland na de zomer.


Bijschrift bij de foto:
Het Masterplan MEI ondertekend. Vlnr.: Janneke Verleng, manager Onderwijs, ROC Leiden, Jos Kleiboer, directeur Koninklijke Metaalunie, Frans Bothof, adjunct directeur OOM en Titia Siertsema voorzitter van UNETO-VNI en wethouder Taco Kuiper, Zoetermeer.