Realdolmen ziet beterschap met groeiende winst

RealDolmen zag haar jaarlijkse omzet het afgelopen boekjaar groeien met 4,2% en haar winstmarge van 0,7% naar 4,7% gaan.

Trefwoorden: #Realdolmen resultaat, #Realdolmen resultaten, #Realdolmen winst

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Na het kwakkelende boekjaar 2012-2013 kan RealDolmen voorzichtig optimistisch zijn met de cijfers van 2013-2014.

De jaarlijkse omzet groeide met 4,2%. Deze cijfers zijn voornamelijk te danken aan de omzetgroei bij Business Solutions en bij Infrastructure Products. Vooral het laatste kwartaal was zeer sterk.

Het bedrijf kondigde gelijktijdig aan dat het in exclusieve onderhandelingen is om zijn Franse verlieslatende dochter Airial Conseil S.A.S. te verkopen aan Gfi Informatique S.A., een toonaangevend IT-services bedrijf in Frankrijk.

Volgens Marc De Keersmaecker, General Manager, mist het Franse filiaal schaalgrootte en zijn het bedrijf en de werknemers beter af in een groep waar het aanbod en het klantenprofiel anders zijn samengesteld dan de mid-markt waarop het focust.

De Keersmaecker ligt toe: "Ik ben tevreden over onze resultaten, ook al blijven we streven naar verbeteringen. We hebben een degelijke omzetgroei gerealiseerd in een moeilijke marktsituatie."

"Application Services en Infrastructure Services vertoonden een goede winstgevendheid, hoewel de groei nog steeds licht onder druk stond. Deze afdelingen evolueerden gunstig in het leveren van hoogkwalitatieve technische diensten aan onze klanten."


bijschrift bij de foto:
NMBS-Holding zette samen met RealDolmen een project op rond de invoering van GIS -Geografische Informatiesystemen.