Walter Van den Bossche (Eandis) nieuwe voorzitter van Synergrid

Sinds eind mei bekleedt Walter Van den Bossche van Eandis de functie van voorzitter van de federatie van de elektriciteits- en gasnetbeheerders Synergrid. Hij volgt Daniel Dobbeni op.

Trefwoorden: #dobbeni, #eandis, #elektriciteit ores, #Elia, #energie, #fluxys, #gas, #Infrax, #sibelga, #synergrid, #van den bossche

Lees verder

personalia

( Foto: Eandis, Walter Van den Bossche )

ENGINEERINGNET.BE - Synergrid is de federatie van de transport- en distributienetbeheerders van gas en elektriciteit in België. Van den Bossche is CEO van Eandis en actief in de sector sinds 1987.

Na diverse functies te hebben bekleed binnen Electrabel, werd hij, bij de oprichting van Eandis in 2006, directeur Financieel en Administratief Beheer van deze Vlaamse distributienetbeheerder.

In januari 2013 volgde hij Luc De Bruycker op aan het hoofd van Eandis. Walter Van den Bossche zetelt in de Raad van Bestuur van Synergrid sinds juni 2013.

Van den Bossche ziet een belangrijke rol weggelegd voor de ontbundelde netbeheerders in het kader van de energietransitie en de ontwikkeling van slimme netten: “Van een centraal energiesysteem evolueren we naar een gedecentraliseerd systeem waarin verbruikers tegelijkertijd producenten worden."

"Flexibiliteit, opslag, databeheer en vraagbeheer vormen de sleutelwoorden voor de toekomstige netinfrastructuur en vragen de nodige investeringen van de netbeheerders om hun rol als marktfacilitator en openbaredienstverlener ten behoeve van de Belgische economie, het milieu en de maatschappij te kunnen blijven vervullen."

"Vandaar het belang om op sectorniveau een stabiel reglementair kader na te streven, zowel op regionaal, nationaal als Europees niveau, dat rekening houdt met de lange termijn en dienst doet als hefboom voor de energietransitie."

"Daarnaast maakt ook het gecoördineerd overleg op sectorniveau m.b.t. aardgas een belangrijk onderdeel uit van de activiteiten van de federatie.”


ACHTERGROND
De leden van Synergrid, de federatie van de transport- en distributienetbeheerders van gas en elektriciteit in België, zijn: AIEG, AIESH, Atrias, Eandis, Elia, Fluxys, GRD Ville de Wavre, Infrax, Intermixt, Inter-Regies, Ores, Resa-Tecteo Group en Sibelga.