Amerikanen zien Nederlands plan voor bescherming Hoboken tegen orkanen zitten

Nederlandse bureaus OMA en HaskoningDHV komen als één van winnaars uit de bus van wedstrijd ingericht door Amerikaanse 'Hurricane Sandy Task Force' voor waterbeheer in Hoboken.

Trefwoorden: #economie, #haskoningdhv, #hurricane, #oma, #orkaan, #sandy, #storm, #superstorm

Lees verder

Nieuws

( Foto: OMA, Hoboken Waterfront )

ENGINEERINGNET.NL – De Hurricane Sandy Task Force, in het leven geroepen voor de wederopbouw van de in oktober 2012 door Sandy getroffen gebieden in New York en New Jersey, schreef enige tijd geleden een internationale wedstrijd uit om de stad beter bestand te maken tegen overstromingen door storm- en stortvloeden.

Voor het waterbeheer van specifiek Hoboken is de combinatie van de Nederlandse bureaus OMA en HaskoningDHV als één van de laureaten uit de bus gekomen.

De Amerikaanse minister voor huisvesting en stedelijke ontwikkeling Shaun Donovan maakte op 2 juni 2014 de winnende voorstellen en bijbehorende financiering bekend. In totaal is 230 miljoen dollar beschikbaar voor de implementatie van het winnende ontwerp.

“Orkaan Sandy overstroomde 80% van Hoboken en veroorzaakte voor meer dan 250 miljoen dollar aan schade aan onze gemeenschap waar zo’n 50.000 mensen wonen”, aldus burgemeester Dawn Zimmer van Hoboken.

“Heel Hoboken moet beschermd worden. OMA en Royal HaskoningDHV hebben een uitgebreide strategie ontwikkeld die onze stad beter bestand maakt overstromingen door storm- en stortvloeden. We hebben er alle vertrouwen in dan hun plan zal werken!”


ACHTERGROND
Het Hoboken voorstel
De uitgebreide strategie voor stedelijk waterbeheer voor Hoboken is een combinatie van harde en zachte maatregelen en gebaseerd op vier pilaren:
- Resist: verdedigingsconstructies aan de kust tegen hoge waterstanden.
- Delay: het wegstromen van regenwater vertragen dmv stedelijke infrastructuur.
- Store: groene infrastructuur voor de opslag van overtollig regenwater.
- Discharge: waterpompen en alternatieve routes voor het afvoeren van water.