Van de Wiele neemt de aandelen van Gimv in Barco over

Gimv kondigde gisteren aan dat het zijn aandeel van 9,62% in de beeldverwerkingsgroep Barco verkoopt aan weefmachinebouwer Van de Wiele.

Trefwoorden: #aandeel Barco, #Barco, #Gimv Barco Van de Wiele

Lees verder

Nieuws

( Foto: video wall tijdens U2 360° tour met LED pixels van Barco / Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Meer dan 30 jaar was Gimv aandeelhouder in Barco. Gimv heeft dan ook de hele ontwikkeling van Barco meegemaakt en gestuurd.

Het aandeel van Gimv was immers in het verleden nog groter. Barco ontwikkelde zich in die periode van producent consumentenelectronica tot specialist in beeldverwerking.

De drie betrokken partijen kondigden gisteren in een persmededeling aan dat Gimv zijn aandeel van 9,6% in Barco verkoopt aan Michel Van de Wiele NV, een weefmachinebouwer uit Marke.

Gezien de huidige beurswaarde zou dit belang van 9,6% een kleine €70 miljoen waard zijn. Over de prijs die Van de Wiele betaald heeft werd niet gecommuniceerd, maar specialisten geven aan dat het wellicht minder zal geweest zijn.

De aandeelhoudersswitch zou geen wezenlijke veranderingen met zich meebrengen voor het management van de groep.

Herman Daems, voorzitter van de raad van bestuur van Barco, zegt daarover "Gimv heeft Barco uitstekend ondersteund en heeft ervoor gezorgd dat ons bedrijf een wereldspeler van formaat kan worden. We verwelkomen de nieuwe aandeelhouder en bevestigen dat er geen wezenlijke veranderingen zullen doorgevoerd worden op het vlak van bestuur, management en strategie van Barco."

Gimv kondigt aan dat het met de inkomsten nieuwe, innovatieve bedrijven wil ondersteunen.


ACHTERGROND
Van de Wiele is gevestigd in Marke bij Kortrijk. Het bedrijf ontwikkelt, bouwt en installeert weefmachines, vooral voor de tapijtindustrie.

Barco, is een B2B technologiebedrijf actief op wereldniveau. Het ontwerpt en ontwikkelt beeldverwerkingstechnologie voor diverse professionele markten (van LED displays, tot cinema projectoren tot monitors voor luchtverkeer controle of apparatuur voor medische beeldvorming).

Barco heeft afdelingen in 90 landen zowel in Europa, Noord Amerika als Azië en is beursgenoteerd in Brussel. Wereldwijd stelt het 4000 mensen te werk.