Studenten ontwikkelen 4 projecten bij Thermote & Vanhalst

Sinds begin dit jaar werken acht studenten elektromechanica, VIVES, in functie van hun eindwerk vier projecten uit voor Thermote & Vanhalst (TVH).

Trefwoorden: #elektrische heftrucks, #heftruck, #hydraulische pers, #studenten elektromechanica, #Thermote & Vanhalst, #TVH, #VIVES

Lees verder

Opleiding

( Foto: TVH )

ENGINEERINGNET.BE - Elk schooljaar lopen een 50-tal studenten stage op één van de vele afdelingen van TVH. Twee van deze projecten zullen als lesmateriaal in hun opleidingscentrum dienen.

Lennert Stevens en Frederick Ledoux staan in voor het ontwerp en de realisatie van een semi-automatische hydraulische pers met een capaciteit van 30 ton. De huidige persen zijn niet zo gebruiksvriendelijk.

Met deze hydraulische pers zullen techniekers veilig en efficiënt kunnen persen. De werktafel zakt volledig hydraulisch en de perskop kan in X-, Y- en Z-richting automatisch en manueel bediend worden.

De technieker kan het drukken ook elektronisch instellen, waardoor hij zich meer bewust wordt van de persdruk en de daaraan gekoppelde gevaren.

Verder zijn Francis Sercu en Frederick Billiouw verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van een demoheftruck.

De twee projecten die in het opleidingscentrum gebruikt zullen worden zijn:

  • de didactische proefstand voor elektrische heftrucks van Robbe Demeulenaere en Vincent Verhelst
  • de hydraulicatrainer van Lodewijk De Meyere en Charlie Sterbaut.

Een aantal van deze schoolverlaters heeft ondertussen al een job in het bedrijf.