Umicore investeert 40 miljoen in nieuwe katalysatorenfabriek in Polen

Materialengroep pompt 40 miljoen euro in gloednieuwe plant om aan groeiende vraag naar katalysatoren in Europe tegemoet te komen. "Gevolg van de nieuwe Europese emissiewetgeving"

Trefwoorden: #economie, #katalysator, #kron, #nowa ruda, #polen, #umicore

Lees verder

Nieuws

( Foto: Umicore, 'mock-up' van de nieuwe fabriek )

ENGINEERINGNET.BE – De materialengroep Umicore heeft al productiecapaciteit voor katalysatoren in Duitsland, Frankrijk en Zweden. Nu komt daar een gloednieuwe plant in Polen bij, meer bepaald in Nowa Ruda.

Dat is een gevolg van de recente invoering van de nieuwe emissiewetgeving in de Europese Unie, stelt het bedrijf: "Via Polen kunnen we aan de groeiende vraag van onze Europese klanten voldoen."

De fabriek zal katalysatorsystemen produceren voor zowel lichte als zware dieselvoertuigen en bestaan uit twee productielijnen en alle bijkomende installaties en apparatuur voor logistieke operaties, kwaliteitscontrole en analytische inspectie.

Het gaat naar verluidt om een investering van ongeveer 40 miljoen euro die zo'n 80 nieuwe banen zal creëren. De bouw start in juli 2014 en de oplevering is gepland voor begin 2016.

Franz-Josef Kron van de Automotive Catalysts business unit: "De beslissing om in Nowa Ruda te investeren is het resultaat van de uitstekende samenwerking met de lokale Speciale Economische Zone en autoriteiten en de Poolse overheid. We zijn er trots op dat de investering van Umicore zal bijdragen aan de ontwikkeling van de regio."

De fabriek wordt meteen de eerste industriële site van het Belgische bedrijf in dat land.