Philippe Willegems krijgt operationele leiding Mechelse Nekkerhal

Mechelen gunt uitbating van Nekkerhal aan Artexis. De leiding komt in handen van Philippe Willegems. Artexis: "Voor bepaalde (technische?) beurstitels behoort uitwijken tot mogelijkheden"

Trefwoorden: #beurs, #de nijn, #economie, #everard, #nekkerhal, #vakbeurs, #vakbeurzen, #willegems

Lees verder

Techniek

( Foto: easyFairs, Philippe Willegems )

ENGINEERINGNET.BE – Artexis, het bedrijf van Eric Everard - waarvan de in technische middens zeer gekende vakbeursinrichter easyFairs een filiaal is - zet zijn expansie voort.

Na Antwerp Expo, Flanders Expo, Namur Expo, Namur Palais des Congrès en het nieuwe congrescentrum van Bergen MICX (dat eind dit jaar de deuren opent), heeft het bedrijf namelijk nu ook de uitbating van de Mechelse Nekkerhal naar zich toe weten te trekken. De concessie wordt getekend voor 10 jaar en gaat in op 1/1/2015.

Bart De Nijn, schepen van Openbare Werken van de stad Mechelen en voorzitter van vzw Nekkerhal: “Artexis bracht een financieel stabiel verhaal, dat voor de stad voordelig zal uitdraaien. Daarnaast toonde het zich al van bij het begin bereid een erg diepgaande samenwerking uit te bouwen met de stad.”

Voor Artexis biedt de Nekkerhal alvast mogelijkheden voor de uitbreiding van haar tweede core activiteit, met name de organisatie van beurzen. De organisatie onderzoekt naar eigen zeggen de mogelijkheid om een aantal van haar beurzen te klonen naar Mechelen. Om welke beurzen het gaat is niet duidelijk.

Artexis richt namelijk een hele rits events en consumerbeurzen in, waaronder Art Brussels, bis, Belgian Boat Show, Countryside, Eurantica, Green Expo, Realty, naast – via filiaal easyFairs - vakbeurzen zoals Empack, Maintenance, Automation & Engineering, M+R, Solids, Pumps&Valves en Transport&Logistics.

'En omdat Antwerp Expo en Flanders Expo tijdens de topmaanden eivol zitten, kan uitwijken naar Nekkerhal voor bepaalde titels een perfect alternatief' zijn, laat de organisatie weten.

De operationele leiding van Nekkerhal komt alvast in handen van Philippe Willegems. Die leidt - na bij easyFairs ettelijke jaren ervaring opgedaan te hebben met het inrichten van technisch vakbeurzen - vandaag al Antwerp Expo, maar zal daar nu dus ook de Mechelse beurshal bijnemen.

Dat wijst er op dat een aantal technische vakbeurzen die vroeger Antwerpen of Brussel als locatie hadden, in de toekomst mogelijk naar Mechelen verschuiven, want 'Nekkerhal heeft een vlotte bereikbaarheid vanuit Brussel, Antwerpen en Leuven', stelt de organisatie.


COMMENTAAR
Niet iedereen is onverdeeld gelukkig met de beslissing van het Mechelse stadsbestuur om de uitbating uit te besteden aan Artexis. Deze laatste wil fors investeren, maar geeft meteen ook aan dat de prijzen de volgende vijf jaar stelselmatig de hoogte in zullen gaan. In diverse media wordt zelfs gesproken van een verdubbeling. De exploitatie zou van de hand gedaan zijn voor een slordige 1 miljoen euro per jaar.