Atlas Copco bij 10 duurzaamste bedrijven volgens Newsweek Green Rankings

Zweedse concern dat geleid wordt door Vlaming Ronnie Leten, eindigde 7de in Newsweek Green Rankings, een van ’s werelds belangrijkste rangschikkingen van duurzame bedrijven.

Trefwoorden: #atlas copco, #compressor, #copco, #duurzaam, #duurzaamheid, #newsweek, #ranking

Lees verder

Nieuws

( Foto: Atlas Copco, Inge Craninckx )

ENGINEERINGNET.BE - Atlas Copco scoort daarmee opmerkelijk goed. “Dit is het bewijs dat onze investeringen in duurzaamheid succesvol zijn,” aldus Inge Craninckx, Business Controller Sustainability en Lean enterprise van Atlas Copco.

“Met innovatieve producten en door meer belang te hechten aan veiligheid, gezondheid en het milieu in onze activiteiten kunnen we langetermijn waarde creëren”.

De rangschikking is een initiatief van het Amerikaanse tijdschrift Newsweek en het onderzoekbureau Corporate Knights Capital dat 's werelds grootste ondernemingen op basis van hun engagement voor duurzaam ondernemen en Corporate Social Responsibility (CSR) evalueert.

Daarbij wordt de impact van het bedrijf op het milieu gemeten aan de hand van verschillende parameters rond energieverbruik, koolstof- en watergebruik en de hoeveelheid geproduceerd afval.

De data zijn afkomstig van Bloomberg’s Professional Service, die informatie rond duurzaamheid omvat van meer dan 5.000 beursgenoteerde bedrijven, en CDP, vroeger actief onder de naam Carbon Dioxide Project.