Wouter Janssen van Het Kwadrant winnaar SMC-wedstrijd

SMC Pneumatics heeft onlangs voor de tweede keer de wedstrijd ‘Test je Talent voor Techniek’ georganiseerd. Winnaar in Nederland werd Wouter Janssen van Het Kwadrant uit Weert.

Trefwoorden: #Kwadrant, #pneumatiek, #school, #smc, #test je talent, #wedstrijd

Lees verder

Opleiding

( Foto: SMC )

ENGINEERINGNET.NL - Alle schooldirecties en techniekleerkrachten van Nederlandse en Belgische scholen in het secundaire en hogere onderwijs zijn begin dit jaar benaderd om deel te nemen aan deze wedstrijd.

In Nederland gaven 135 leerlingen van verschillende scholen gehoor aan de oproep en in België maar liefst 484 leerlingen.

In Nederland kwam als winnaar de 2e-jaars leerling Wouter Janssen van de 6-jarige techniekopleiding Het Kwadrant uit Weert uit de bus.

In België won Christoph Jannis, 3e-jaars student Energietechnologie aan de Katholieke Hogeschool Limburg in Diepenbeek.

Beide heren kregen een smartphone Samsung Galaxy S4 Zoom uitgereikt.

En niet alleen de leerlingen/studenten vielen in de prijzen, ook de scholen kregen een cadeau, namelijk een trainingsmodule van de wedstrijdinrichter, met een compleet lespakket.

Met behulp van zo’n trainingsunit kan een docent op relatief eenvoudige wijze zijn studenten bekend maken met elektro-pneumatische basisschakelingen en met de principewerking van verschillende componenten.


(Henriëtte van Norel)

FOTO
V.l.n.r. Frank Musman, medewerker Communicatie & Marketing bij SMC Pneumatics, Wouter Janssen, de winnende leerling van Het Kwadrant en J. Mueters, locatiedirecteur van Het Kwadrant