Zeewaar gaat productie van biologisch zeewier crowdfunden

Het bedrijf, dat in 2013 als eerste startte met de duurzame teelt en verwerking van Zeeuws zeewier, wil hun activiteiten uitbreiden.

Trefwoorden: #biologisch zeewier, #crowdfunding, #zeegroenten, #Zeewaar

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - Zeewier is een bron voor eiwit, vitaminen en mineralen, waardoor het gewas een oplossing kan bieden voor toekomstige voedseltekorten die onder andere door de Verenigde Naties zijn voorspeld. Voordeel daarbij is dat het te telen is zonder gebruik te maken van schaarse landbouwgrond of zoet water.

De productie ervan vindt nu nog veelal plaats in Azië, waar de teelt vaak het milieu vervuilt en de zeewier zelf ook niet getest is op vrijheid van chemicaliën. Nederland importeert circa 99% van alle geconsumeerde zeewier, waarvan de oorsprong meestal onbekend is.

Zeewaar startte vorig jaar de eerste commerciële zeewierboerderij in de Oosterschelde met het op kleine schaal telen, verwerken, verpakken en verkopen van Zeeuws zeewier. Om het bedrijf uit te bouwen is er een campagne gestart op One World om via crowdfunding geld bij elkaar te halen (link onderaan artikel).

In Nederland bestaat nu nog geen keten, of productschap, en er is weinig kennis van commerciële zeewierteelt voor de consumptie.

Zeewaar werkt daarom veel samen met andere bedrijven, kennis instituten, onderwijsinstellingen, en overheden om deze nieuwe positieve industrie in Nederland vorm te geven.