UGent organiseert wetenschapskamp voor scholieren

'Clever forever' is een zomerkamp van de UGent waar jongens en meisjes van 13 tot 16 jaar allerhande experimenten kunnen uitvoeren rond fysica, chemie en biologie.

Trefwoorden: #wetenschap kinderen, #wetenschap scholier, #wetenschapskamp

Lees verder

Opleiding

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - In augustus kunnen scholieren van 13 tot 16 jaar hun wetenschappelijke nieuwsgierigheid bevredigen op een wetenschapskamp.

De UGent organiseert samen met de vzw Jeugd, Cultuur en Wetenschap een zomerkamp waar jongeren een hele week allerhande experimenten doen rond fysica, chemie en biologie.

Het wetenschapskamp kreeg de naam 'Clever Forever' en richt zich tot meisjes en jongens die graag (onder deskundige begeleiding) op zoek gaan naar het hoe en waarom van wetenschappelijke vraagstukken. De organisatie belooft elke dag een interactieve kennismaking met een andere wetenschap, afgewisseld met sport en spel.

Een tipje van de sluier: experimenten rond fysica-chemie-biologie in het dagelijks leven en hun misverstanden / fysica en chemie in je keuken / trendy internet-applicaties / biopolymeren / ontwerp van woningen voor ontwikkelingsgebieden en nog veel meer.

Het kamp gaat door in Jeugdpark Hoogland, Lokeren van zondag 10 tot zaterdag 16 augustus 2014.