Hoe zou het zijn met...’Notified Body’ Belgorail?

Prima, zo blijkt. "Met een omzetgroei van 11% zijn de operationele resultaten van 2013 beter dan verwacht," stelt Jean-Marc Dupas, Managing Director van 'aangemelde instantie' Belgorail.

Trefwoorden: #Alstom, #belgorail, #bombardier, #liefkenshoek, #spoor, #spoorweg, #techniek, #Technirail

Lees verder

Nieuws

( Foto: Belgorail, Jean-Marc Dupas )

ENGINEERINGNET.BE - Belgorail is een Belgische pionier in spoorwegcertificering. Het ontstond in 2004 uit een samenwerking tussen Vinçotte, Agoria en Transurb Technirail , en was in de beginperiode de eerste geaccrediteerde instantie in ons land die attesten kon en mocht afleveren voor voertuigen, uitrustingen of spoorweginstallaties, conform de Belgische en Europese technische regelgeving.

In januari 2005 verkreeg het bedrijf het statuut van 'Notified Body (aangemelde instantie) 'om de conformiteit van de interoperabele onderdelen te evalueren, alsook om de EG-keuringsprocedure uit te voeren van de subsystemen van het conventionele trans-Europese spoorwegsysteem (richtlijn 2001/16/EG), en van het hogesnelheidsspoorwegsysteem in mei 2007 (richtlijn 96/48/EG)'.

Vooral de omzet over de landsgrenzen kent een sterke groei. “Gezien de groeiende concurrentie op de Belgische markt, richten we ons inderdaad almaar meer op het buitenland. Europa, maar ook in Marokko, Algerije, India. En binnenkort Turkije.”

Al bij al deden naar verluidt vorig jaar 35 bedrijven beroep op Belgorail, goed voor in totaal 101 opgestarte of beëindigde projecten in 2013.

Daaronder zitten zwaargewichten, zoals de Liefkenshoektunnel in Antwerpen en de verbinding Watermaal-Schuman-Josaphat voor Infrabel, de certificatie van de seingevingsuitrustingen geproduceerd door Alstom, de opvolging van de constructie van de nieuwe Régio 2 N-treinen door Bombardier in Frankrijk en de testen van de Velaro Eurostar ontwikkeld door Siemens.

De groei blijkt bovendien stabiel: sinds zijn oprichting in 2004 wist het Belgische 'Notified Body' elk jaar groeicijfers voor te leggen.