Sluiting Philip Morris: reactie van Facilicom op afwijzing sociaal plan

Rob Alsema van Gom Schoonhouden / Facilicom: "Vakbonden eisen dat we kwart van internationaal behaalde netto jaarwinst aanwenden voor circa 200 mensen die voor ons bij Philip Morris werken"

Trefwoorden: #alsema, #economie, #Facilicom, #gom, #gom schoonhouden, #job, #ontslag, #philip morris, #schoonmaak, #sluiting, #tabak

Lees verder

Nieuws

( Foto: Philip Morris )

ENGINEERINGNET.BE – Het sociale drama als gevolg van de sluiting van sigarettenfabriek Philip Morris in Bergen op Zoom heeft zware gevolgen voor de toeleveranciers en hun mensen. Philip Morris wil de fabriek uiterlijk op 1 september sluiten, waardoor 1.230 directe medewerkers hun baan kwijtraken. Maar de sluiting veroorzaakt ook sociale drama's bij de toeleveranciers in de regio.

Algemeen directeur Rob Alsema van Gom Schoonhouden, een onderdeel van Facilicom, in een officieel persbericht: "Tussen de medewerkers van Facilicom zijn mensen met decennialange dienstverbanden bij Philip Morris. Zelfs mensen die eerst bij Philip Morris werkten en later zijn overgestapt naar ons. Wij hebben intensieve gesprekken gevoerd met Philip Morris om ze hun sociale verantwoordelijkheid te laten nemen en een bijdrage te leveren aan een sociaal plan voor onze mensen. Dat heeft helaas niets opgeleverd’.

De leden van FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen hebben Facilicoms eindbod voor een sociaal plan afgewezen en 'gaan zich beraden op te voeren acties'. "De Facilicom-medewerkers voelen zich met een fooi aan de kant gezet”, zegt vakbondsbestuurder Leen van der List.

Facilicom, de grootste facilitaire dienstverlener in Nederland, biedt een ontslagvergoeding op basis van de nieuwe kantonrechtersformule met correctiefactor 0,5 maar de vakbonden eisen een vergoeding op basis van de oude formule met een correctiefactor van minimaal 1. Bovendien dient het sociaal plan te gelden voor alle Facilicom-medewerkers die bij Philip Morris werken.

Alsema van zijn kant vindt de eisen van de vakbonden niet realistisch: "We hebben de getroffen medewerkers een goed sociaal plan aangeboden, maar als we zouden voldoen aan de wensen van de vakbonden, zou dat betekenen dat we maar liefst een kwart van de netto jaarwinst die we internationaal met 30.000 medewerkers hebben behaald, moeten aanwenden voor de circa 200 medewerkers die voor ons bij Philip Morris werken."

En ook: "Alle inspanningen zijn gericht op vervangend werk, maar de mogelijkheden in de regio Bergen op Zoom zijn erg beperkt."