FME-voorzitter pleit bij topambtenaren voor meer Smart Industrie in Europa

Ineke Dezentjé Hamming pleit er bij Europese topambtenaren voor om meer aandacht te besteden aan 'Smart Industrie'. "We kunnen ons niet permitteren één dag te verliezen”

Trefwoorden: #dzentjé, #fme, #hamming, #hamming, #industrie, #smart, #smart industry, #techniek

Lees verder

nieuws

( Foto: FME )

ENGINEERINGNET.NL – Tijdens de Europese Raad in maart kwamen de Europese regeringsleiders, onder wie Nederlands minister-president Rutte en de Duitse bondskanselier Merkel, overeen dat het concurrentievermogen van de industrie versterkt moet worden, onder ander door hechtere samenwerking op het gebied van sleuteltechnologieën zoals accu’s voor elektrische auto’s en intelligente materialen. Daarvoor werd een actieplan in het vooruitzicht gesteld.

Voor de uitwerken ervan nodigde de Europese werkgroep EPG - Enterprise Policy Group – onder meer FME-voorzitter Dezentjé Hamming uit. Zij nam in Brussel het woord namens alle Orgalime-partners, het Europese samenwerkingsverband voor de technologische industrie.

Ineke Dezentjé Hamming: “Ook de Europese leiders moeten zich realiseren dat een Europa zonder slimme fabrieken een Europa zonder verdienkracht is. We leven in een nieuwe economische realiteit. We moeten allemaal inspelen op ontwikkelingen als big data, robotisering en veranderende productieprocessen. We kunnen ons niet permitteren één dag te verliezen.”

Dezentjé zei na afloop blij te zijn “dat ik de Europese topambtenaren heb kunnen meenemen in deze ontwikkelingen en zo een bijdrage kan leveren aan een snelle en goede uitwerking van dit beleid.”