Presentatie economische innovatieprogramma’s Zuid-Nederland

Op 1 april vindt de openstelling plaats voor subsidieaanvragen in het kader van het Europese stimuleringsprogramma OPZuid.

Trefwoorden: #economisch innovatieprogramma, #innovatie, #innoveren, #LED/Brainport, #OPZuid, #Strategic Board Delta Region, #subsidie, #subsidieaanvragen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Strategic Board Delta Region - Daan Van Doorn )

ENGINEERINGNET.NL - Dit stimuleringsprogamma is bedoeld voor versterking en versnelling van de economische ontwikkeling en innovatiebevordering in landsdeel Zuid, de provincies Brabant. Limburg en Zeeland.

In de aanloop naar deze openstelling is door de organisaties Strategic Board Delta Region en LED/Brainport met haar partners gewerkt aan de totstandkoming van vier Europees onderscheidende innovatieprogramma’s voor de topclusters Maintenance, Biobased, Logistiek en Materials.

Hiermee willen de partners (bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden) gefocust en programmatisch uitwerking geven aan de realisatie van de Regionale Strategie voor Slimme Specialisatie Zuid-Nederland (RIS3).

In de ogen van de partners zullen deze vier innovatieprogramma’s dé kwalitatieve onderleggers zijn voor de toetsing van aanvragen voor OPZuid-subsidie.

Projectindieners zullen vrijblijvend kwalitatief geadviseerd worden over hun projectinitiatief in relatie tot de focusgebieden in de innovatieprogramma’s en meehelpen deze op te werken.

Binnen de eerste call voor het OPZuid-programma is voor stimulering van de RIS3-strategie gekozen voor twee financieringslijnen: € 10 miljoen voor systeemversterkende projecten en € 10 miljoen voor MKB-projecten.

Op programmaniveau kan extra synergie worden bereikt als systeemversterkende projecten en MKB-innovatieprojecten zoveel mogelijk in verband met elkaar worden gebracht.