Lasersnijden en 3d printen tijdens speelpleinwerking

Fablab Junior toert langs maar liefst 50 speelpleinwerkingen. Dit mobiele laboratorium zo’n 1500 kinderen kennismaken met techniek, wetenschap en kunst.

Trefwoorden: #3D printing, #CNC, #Fablab Junior, #lasersnijden, #speelplein, #speelpleinwerking, #Vrije Universiteit Brussel, #VUB

Lees verder

nieuws

( Foto: screenshot Youtube - Vrije Universiteit Brussel )

ENGINEERINGNET.BE - Met een toolkit van Fablab Junior kunnen de kinderen zelf een ontwerp maken en deze realiseren met state of the art apparatuur, zoals een lasersnijder of een heuse 3D printer.

Deelnemende speelpleinwerkingen in Vlaanderen werken gedurende 1 week met de toolkit, die.vol zitten met technische snufjes, zoals een desktop lasersnijder, 3D-printer en een state-of-the-art ontwerpprogramma.

De begeleiding van de jongeren, gedurende die 2D/3D-stages, is in handen van designers, kunstenaars en vrijwilligers van de speelpleinwerking.

Fablab Junior is een eigentijds STEM project voor jongeren en combineert techniek, wetenschap en kunst. Met deze vernieuwende technieken én een creatieve aanpak wil Fablab Junior jongeren interesseren voor techniek en wetenschap. Onze maatschappij heeft nood aan ingenieurs en technici, die innovatieve ideeën uitwerken en commercialiseren.

Het project wordt gecoördineerd door Wim Van Broeck van het expertisecentrum wetenschapscommunicatie van de Vrije Universiteit Brussel en ontwikkeld in samenwerking met experts van de Arteveldehogeschool (didactische onderbouw) en de Erasmushogeschool Brussel (expertise FABLab en 2D/3D toepassingen).

Het uitgebreide netwerk van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (www.speelplein.net) zorgt voor een brede uitrol van het project in Vlaanderen en Brussel.


Bekijk hieronder een video over het FabLab Brussels op Campus Kaai: