Europees HR Excellence in Research label voor imec

imec, het Leuvense nano-elektronica onderzoekscentrum, heeft van de Europese Commissie het HR excellence in Research label ontvangen.

Trefwoorden: #chips, #elektronica, #EU, #Europese Commissie, #HR excellence in Research label, #imec, #zonnecellen

Lees verder

HR

ENGINEERINGNET.BE - Dit label is een erkenning voor imec’s human resource beleid gericht op het creëren van de best mogelijke omstandigheden voor aanwerving en terwerkstelling van onderzoekers.

Gedurende het voorbije jaar werd een diepte-analyse gemaakt van de HRM strategie en werd er een zeer uitgebreid en duidelijk actieplan opgesteld, om de kwaliteit van zijn talent- en loopbaanpraktijk naar onderzoekers te verbeteren.

De Europese Commissie feliciteert het bedrijf voor deze prestatie, die tegemoet komt aan alle voorwaarden voor het HR excellence in Research label.

Om de uitstraling van Europese onderzoekersloopbanen te verbeteren heeft de EU een Europees Charter voor onderzoekers en een Code of Conduct voor de aanwerving van onderzoekers ontwikkeld.

Via dit charter wil de EU jonge mensen aanmoedigen om een onderzoeksloopbaan te starten, onderzoekers motiveren om hun onderzoeksloopbaan in Europa verder te zetten, en een meer tevreden en meer gemotiveerde work force creëren en een positieve houding tegenover het beroep van onderzoeker tot stand brengen.

Europese onderzoeksinstellingen die de code of conduct implementeren kunnen het HR Excellence in Research label aanvragen.


(bron en foto: imec)

ACHTERGROND
Imec’s onderzoek omvat verschillende domeinen, gaande van halfgeleiderchips en systemen, tot elektronica voor life sciences, lichaamssensornetwerken, energie, zonnecellen, duurzame draadloze communicatie, beeldsensoren en flexibele elektronica. Imec telt ongeveer 2080 personeelsleden waarvan bijna 800 onderzoekers, en meer dan 670 residenten van partnerbedrijven en gastonderzoekers.