50 miljoen euro voor innovatieve ondernemers

Minister Kamp van Economische Zaken maakte bekend dat het kabinet 50 miljoen euro vrijmaakt als hulp aan innovatieve ondernemers om hun bedrijf succesval in de markt te zetten.

Trefwoorden: #banken, #financiering, #MKB, #ondernemen, #Regeling Vroegefasefinanciering, #rijksoverheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bilfinger )

ENGINEERINGNET.NL - De Regeling Vroegefasefinanciering moet voorkomen dat waardevolle ideeën voor nieuwe producten of diensten in de ontwikkelingsfase stranden en de markt nooit bereiken.

Minister Kamp van Economische Zaken: "Ondernemers hebben dikwijls moeite om financiering te vinden voor die fase, waarin ze nog onderzoeken of een idee kans van slagen heeft. Private investeerders en banken vinden het dan nog te risicovol om te investeren en stappen liever in als het product gereed is voor de markt. Vroegefasefinanciering overbrugt deze financieringskloof."

"Nederland heeft vernieuwende ondernemingen nodig om ook in de toekomst concurrerend te blijven. Met deze regeling helpen we kansrijke ideeën uit te groeien tot soortgelijke succesvolle Nederlandse ondernemingen. Zo dragen we bij aan economische groei en werkgelegenheid".

Vroegefasefinanciering kan door startende ondernemers en innovatieve MKB'ers worden ingezet voor het ontwikkelen van een werkend prototype, het uitvoeren van marktonderzoek of het uitwerken van een businessplan.

Vanaf vandaag kan men inschrijven op de regeling. Ook academische starters, verbonden aan een universiteit of academisch ziekenhuis, kunnen gebruik maken van de regeling.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert de regeling uit voor MKB-ondernemers. Academische starters kunnen terecht bij Technologiestichting STW.


(bron: Rijksoverheid)