Essent voldoet aan doestellingen Bossche Energieconvenant

Energiebedrijf Essent heeft op haar hoofdkantoor in Den Bosch in drie jaar tijd ruim 21% energie bespaard, waardoor het voldeed aan de doelstelling vanuit het Bossche Energieconvenant.

Trefwoorden: #Bossche Energieconvenant, #Eneco, #energiebesparing, #Essent, #Het Nieuwe Werken, #ledverlichting

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.NL - Het doel van het Bossche Energieconvenant was om in drie jaar, van 2011 tot en met 2013, minimaal 10% energie te besparen of duurzaam op te wekken, en anderen te inspireren om daarmee ook aan de slag te gaan.

In het kader van het Bossche Energieconvenant namen 51 bedrijven en instellingen grote en kleine stappen om energiewinst te boeken.

Essent heeft uiteenlopende maatregelen doorgevoerd om de energiezuinigheid van haar hoofdkantoor in Den Bosch te verbeteren.

Marcel Broumels, verantwoordelijk voor het team dat drie jaar werkte aan de energiebesparing: “Op verschillende plekken in ons hoofdkantoor zat energiewinst verstopt. Zo hebben we de normale verlichting vervangen door ledverlichting en isolerende folie aangebracht op de ramen van de centrale hal en de vleugel aan de Vlijmenseweg. Deze oplossingen bieden we ook aan voor onze zakelijke klanten.”

Andere oplossingen vond het energiebedrijf onder andere in de aanpassing van installaties, zoals schakelklokken op koffiemachines, bewegingsmelders in verlichting, en de optimalisatie van de temperatuur op kantoor. Dit leverde een energiebesparing op van 13%.

Organisatieveranderingen zoals 'Het Nieuwe Werken', waarbij medewerkers gestimuleerd worden plaats- en tijdsonafhankelijk te werken, droegen voor 8% bij aan het totaal.