Start-up neoScores bij 12 finalisten voor EU Tech All Stars (+video)

De Europese Commissie selecteerde uit meer dan 400 inzendingen 12 finalisten voor de Tech All Stars, een award voor de beste ICT start-up. Het Vlaamse neoScores was er één van.

Trefwoorden: #partituur digitaal, #partituur online, #partituur web, #partituur webapplicatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Youtube - Neoscores )

ENGINEERINGNET.BE - neoScores is een webapplicatie waar muzikanten digitale partituren kunnen aankopen en gebruiken.

Het product werd ontwikkeld door 3 muzikanten. De webapplicatie geeft muziekpartituren op een dynamische manier weer, ongeacht het besturingssysteem of toestel. Het programma is uniek omdat het gebruikers de mogelijkheid biedt om systeemeinden in te voegen, partituren te vergroten, te verkleinen, te markeren of te verbergen en aantekeningen te maken, die ze met andere gebruikers kunnen delen.

De neoScores-app kan zowel online als offline worden gebruikt en past zich automatisch aan het toestel van de gebruiker aan voor een optimale flexibiliteit en uitstekend gebruiksgemak.

De Tech All Stars-wedstrijd maakt deel uit van Startup Europe, een initiatief van de Europese Commissie dat een gunstig bedrijfsklimaat wil creëren voor ICT-ondernemers in Europa om hun ideeën concreet vorm te geven en hun start-up verder te laten groeien.

Na een grondige screening van meer dan 400 kandidaten, werden 12 van de beste Europese start-ups uitgenodigd om deel te nemen aan het Founders Forum in Londen. Eén van die gelukkigen was neoScores.

Dat de onderneming zich plaatste voor de Tech All Stars is een mooie opsteker. Bart Van der Roost, CEO en medeoprichter van neoScores, benadrukt wat voor een geweldige leerervaring deze deelname is geweest.

“Aan zo'n prestigieuze wedstrijd mogen deelnemen en ideeën en ervaringen uitwisselen met andere starters met een verschillende achtergrond en uit alle hoeken van Europa was echt een unieke, fantastische ervaring.”

neoScores doorstond inmiddels ook zijn eerste praktische test en werkte daarvoor samen met Samsung Electronics Belgium en het Brussels Philharmonic. Die samenwerking mondde uit in een concert, waarbij de muzikanten gebruik maakten van de neoScores-app. In het kader van dit proeftuinproject verzamelde neoScores heel wat nuttige feedback.

iMinds was een belangrijke katalysator in de groei van neoScores. De start-up kreeg een eerste impuls via het iStart-programma en sloot vervolgens aan bij het Go Global accelaratieprogramma om ook het buitenland te veroveren. neoScores werkte daarnaast ook samen met iMinds - iLab.o om de noden en verwachtingen van gebruikers in kaart te brengen.

De award zelf ging uiteindelijk naar het Britse UK Clear Returns. Dit bedrijf ontwikkelde software dat e-commerce bedrijven wil helpen met het management van aankopen die teruggestuurd worden, en dit vanuit zakelijk (niet logistiek) oogpunt. Retours zijn een groot probleem bij online verkoop.

Ze drijven niet enkel de kost op maar ze zorgen er ook voor dat klanten afhaken. De software van Clear Returns analyseert welke producten, welke marketing communicatie en welke klanten verantwoordelijk zijn voor retours.

Alerts zorgen er vervolgens voor dat er snel kan ingegrepen en bijgestuurd worden vooraleer de kosten hoog oplopen.